Na otázku, jak chystá oslavit své jubileum, Petr Blesku tvrdil: „Budeme doma na zahradě, tady ve stínu je mi nejlíp. Jen s rodinou.“ Tehdy ovšem ještě netušil, jaké překvapení si pro něj chystají jeho blízcí. Jak prozradil oslavencův syn Pavel Novotný (36), původní plán opravdu spočíval v příjemném posezení a grilování v rodinném kruhu. Herec je již pětinásobným dědečkem, a tak by o gratulanty ani tak neměl nouzi.

„Jelikož je ale většina vnoučat na táborech, tak jsme to chtěli vytunit,“ vysvětlil změnu plánu Pavel s tím, že rodina nakonec sezvala i Petrovy blízké přátele. Nápad se okamžitě setkal s úspěchem a drtivá většina pozvaných hostů si šanci kamarádovi osobně popřát nenechala ujít. „Přijela vlastně celá parta, které jsme dali vědět,“ svěřil bavičův syn, který nedávno po tátovi převzal vedení rodinné agentury 6P.

Na mejdanu na terase domu Novotných v Řeporyjích se tak o víkendu sešly mimo jiné i mnohé známé osobnosti, například František Ringo Čech (74) či oblíbený moderátor Jan Rosák (69) s manželkou Jiřinou.

Slávu si nenechali ujít ani někdejší Novotného parťáci z kapely Fešáci, Antonín Kny (54) a Tomáš Linka (71), který přijel i s rodinou. Nesměla tedy chybět menší vzpomínka na tvorbu legendární country skupiny. „Tonda s Linkou zahráli otci ‚Paní má se má‘, což je asi nejznámější písnička, kterou otec napsal,“ popisoval s mírným dojetím moderátor a novinář Novotný s tím, že od vzniku známého hitu uběhlo již 43 let.

Také jeho tatínek si očividně posezení užíval a leckdy mu dárky či milá slova kamarádů vehnala i slzy do očí. „Táta byl hodně překvapenej a opravdu si to užil, vůbec to nečekal, bylo na něm vidět, jakou má radost,“ míní Pavel, který si pro milovaného tátu ani lepší narozeniny neumí představit.

Atmosféru dokreslovala i hromada vzkazů a telefonátů s gratulacemi od dalších známých a přátel. „Opravdu to bylo dost emotivní, on nám v lednu málem umřel, takže vládla taková ta nefalšovaná pohoda a čirá radost ze života,“ doplnil Novotný.

Moderátor nováckých zábavných pořadů Dobroty či Novoty před pár lety prodělal vážnou mozkovou mrtvici, na začátku tohoto roku se pak objevily další zdravotní problémy, kvůli nimž musel pořádně zabojovat o život. Infekce v močovém měchýři, problémy s ledvinami a hrtanem, selhání srdce – s tím vším se Petr úspěšně popral. Musel ale definitivně odejít do penze a celkově zpomalit a změnit životosprávu.

VIDEO: Pavel Novotný promluvil o tátově zdravotním stavu a přiznal, kdy měl o něj největší strach

Video
Video se připravuje ...

Pavel Novotný o zdravotním stavu táty: V lednu málem umřel, jak je na tom teď? Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
38 fotografií