„Ten moment nikdy nezapomenu. Manžel byl na kole, já doma a zrovna jsem stála v kuchyni s kamarádkou, když mi to brácha zavolal. Zatmělo se mi před očima a sesunula jsem se k zemi. Nevěřila jsem. Jen lidé, co tím prošli, vědí. Ten moment nikdy nezapomenu,“ zavzpomínala Jana Wallace Svobodová na osudný den, kdy se dozvěděla o smrti svého tatínka Karla Svobody.

Ještě pořád mi to nedošlo. Já si v životě tvořím svou vlastní realitu. Proto taky fotím. Fotka mi umožňuje dostávat ze sebe niterné pocity, o kterých se špatně mluví,“ uvedla v rozhovoru pro Ona Dnes s tím, že tuto událost v sobě ještě neuzavřela.

Legendární skladatel si sáhl na život, když byl sám doma v Jevanech. Jeho manželka Vendula byla skládat zkoušky z marketingu. Za sychravého zimního dne se skladatel na veřejnosti choval zcela normálně, dokonce si domlouval kafe v nedaleké pizzerii. Nakonec ale sáhl po zbrani a střelil se do hlavy. Jeho rodina nedokáže dodnes pochopit, co se vlastně stalo. „Nevím. Právě proto, že okolnosti tátova odchodu byly takové divné,“ řekla k tátově sebevraždě Jana v rozhovoru.

VIDEO: Syn Karla Svobody nazpíval tátovu píseň

Video
Video se připravuje ...

Syn Karla Svobody Jakub nazpíval tátovu písničku! Poslechněte si ji! DAVID TUREK, JAROSLAV BOUDA

Podivné okolnosti Janu rmoutí, ale to, co se stalo, už nic nezmění. „Na druhou stranu, těžko říct, zda by pomohlo, kdyby člověk tu pravdu znal, nevím. Jsem spíš šťastná za všechna ta léta, co jsem s ním měla šanci strávit. A je mi líto bratrů, Petra, Kuby, kteří z táty měli pramálo. Ani malá sestra Klárka si ho moc neužila, než sama v pouhých čtyřech letech podlehla zákeřné nemoci. Teď už jsou spolu. A já jsem vlastně ta nejšťastnější ze všech, protože jsem ho měla nejdéle. A mámu taky,“ dodala Jana, která přiletěla do Česka, kde má výstavu svých fotografií.

Fotogalerie
31 fotografií