Dcera tragicky zesnulého skladatele Karla Svobody Jana zavzpomínala na své dětství a jaké to bylo, vyrůstat jako dcera slavných rodičů. Podle jejích slov to byl jeden velký večírek. „Dokud jsme se nepřestěhovali z pražského Smíchova do Jevan. Teprve na maloměstské základní škole mi došlo, co to znamená být dcerou svého otce. Chtěla jsem zapadnout, ale nešlo to. Spolužáci mě docela trápili. Někdy i fyzicky. Jednoduchý přechod na malé město to pro mě tedy nebyl,“ přiznala žena, která se nyní živí fotografováním, v rozhovoru pro Ona Dnes.

Šlo zkrátka o šikanu, se kterou se však svým rodičům nesvěřila. Podepsala se však na ní. Dokonce jsem tátovi občas vyčítala, že nechodí pravidelně do místní hospody, aby si udělal kamarády. A rebelovala jsem. Měla jsem strašnou pubertu. Vybrala jsem si ji zřejmě i za bráchu Petra,“ uvedla Jana.

„Třeba jsem chodila ‚za piano‘. Talent jsem měla, ale chodit za školu bylo mnohem zajímavější, než se naučit pořádně hrát. Bohužel jsem měla moc hodného pana profesora, který to na mě nikdy neřekl. A to byl ten problém. Potřebovala jsem někoho tvrdšího,“ přiznala Jana, která se po smrti maminky Hany odstěhovala do Ameriky, kde našla svého současného manžela a už tam zůstala.

VIDEO: Druhou manželkou Karla Svobody byla Vendula Pizingerová.

Video
Video se připravuje ...

Vendula Svobodová se synem Jakubem dovádějí v bazénu Marek Pátek

Fotogalerie
25 fotografií