"Dost mi pomohlo, když jsem se týden u kamarádky na statku válela po březí krávě. Pořád jsem ji objímala a neustále jsem se potřebovala mazlit s nějakými přežvýkavci," uvedla v rozhovoru pro časopis Téma Petra Špalková.

"Teď už vím, že se nesmím přečerpávat a že když mám pracovně náročné období, musím se k sobě chovat hygienicky, to znamená chodit cvičit a dobře spát, aspoň osm hodin a pokud možno jít spát před půlnocí, což není jednoduché, když v deset skončíte na jevišti s napumpovaným adrenalinem," poradila Špalková, s tím, že její kolaps přišel v podobě záchvatu úzkosti.

Dokonce musela navštívit i psychiatra. "Chyběl mi obranný štít, všechno jsem si hrozně připouštěla, byla jsem zbytečně nekriticky důvěřivá. Ano, myslím, že jsem s některými lidmi měla zbytečně mnoho trpělivosti. I když už třeba dvakrát přišel signál, že ten člověk není úplně čestný nebo důvěryhodný, odpouštěla jsem s tím, že je to lidské, mít takové vlastnosti," vysvětlila Petra.

Podporou je i její rodina - děti Alois a Andělka a manžel Miloslav Tichý, který je o deset let mladší a se kterým se poznala, když sjížděli vodu. Prý to byla láska na první pohled. Věk manžela ze začátku Petra řešila a vztahu se tak trochu bránila. "Samozřejmě jsem to zvažovala, tomu se asi nevyhne nikdo ve vztahu s tak velkým věkovým rozdílem, kdy je žena starší. Zvlášť v období, kdy chcete zakládat rodinu, jinak vám to asi může být zdravě jedno," uzavřela oblíbená herečka.

VIDEO: Špalková si zahrála ve filmu Po strništi bos

Video
Video se připravuje ...

Nový trailer Po strništi bos: Zdeněk Svěrák v ní dojal syna! Bioscop

Fotogalerie
18 fotografií