V katastrálním zápisu na řadový domek ve Velké Chuchli, kde žili Paroubkovi i s dcerou Margaritou (7), došlo k úpravě vztahů k listu vlastnictví. Konkrétně se píše o »žalobním návrhu na určení práva«, který podal Paroubek u Obvodního soudu pro Prahu 5 v dubnu. Tedy dva měsíce poté, co Paroubková v utajení a náhle opustila společnou domácnost i s dítětem.

Dům v pražské Velké Chuchli koupili manželé v roce 2011 za odhadovanou částku 8,5 milionu korun. Byl tedy nabyt v době trvání manželství, a ač je v katastru psán pouze na Paroubkovou, uvažoval by o něm soud jako o společném jmění manželů. Jenže až při rozvodovém vyrovnání. Paroubek se nechtěl vyjadřovat o důvodu návrhu. „Do toho vám opravdu nic není,“ řekl Blesku.

Motivaci však lze snadno odvodit. „Dokud je tato poznámka v katastru, tak platí, že se nemůže měnit vlastník,“ řekl Blesku k případu obecně pražský advokát Jan Černý. V překladu? Nebýt Paroubkovy »pojistky«, mohla by manželka nemovitost prodat. A tím pádem by on byl i bez střechy nad hlavou. Sám má totiž trvalé bydliště právě v chuchelské řadovce...

Majetek, o který půjde

Kromě řadového domu ve Velké Chuchli, kde je ještě dle katastru k doplacení hypotéka za 2,2 milionu korun, Paroubkovým v roce 2011 přibyla další nemovitost: dům na řeckém ostrově Ithaka za v přepočtu 5 milionů korun. Tam nyní Paroubková, která od rozchodu s mužem nekomunikuje s médii, tráví dovolenou s dcerou. Paroubek vlastní ještě chatu ve Vraném nad Vltavou, která je psaná pouze na něj.

VIDEO: Jiřímu Paroubkovi se nelíbil směr rozhovoru, utekl proto z živého vysílání.

Video
Video se připravuje ...

Paroubek utekl z živého přenosu: Kvůli otázkám na jeho (ne)návrat do ČSSD Český rozhlas Plus/pořad Interview Plus

Fotogalerie
32 fotografií