„Tahle malá princezna se jmenuje Blessing, což znamená požehnání. Před šesti měsíci ji našli jako dvoudenní novorozeně na smetišti. Měla ještě pupeční šňůru,“ začala herečka vyprávět smutný příběh na sociální síti.

Tahle malá princezna se jmenuje Blessing, což znamená požehnání. Před šesti měsíci jí našli jako dvoudenní miminko na smetišti. Měla ještě pupeční šňůru. Takhle nalezených dětí je v sirotčinci spousty. Odhozených v igelitové tašce na ulici. Jednoho chlapečka našli v septiku a jiného v lese, pod nánosem brouků. Měla jsem strach z toho co uvidím a že to celé prořvu. Ale když jsem si s nima hrála, tak jsem si uvědomila, že to ty děti vlastně vyhrály. Díky sirotčinci mají možnost žít! Můžou chodit do školy a pár z nich se dokonce dostane na nejlepší univerzity tady v Keni. Pokud pomáháte u nás a chcete třeba pomoct i dětem v rozvojové zemi tak tady to má smysl. www.dianichildrensvillage.org A prosím vás nepište mi sem ty nesmysly o tom, jestli pomáhám našim dětem a jak. Kdybych nepomáhala, tak by mě asi ani nezajímala situace v Keni. #dianichildrensvillage #detskydomov #kenya

Příspěvek sdílený Veronika Arichteva (@veronikaarichtev),Čec 30, 2017 v 1:18 PDT

Pro větší autenticitu zveřejnila i několik snímků odložených dětí. „Každý šilink jde dětem a ne do kapes zakladatelů domova,“ snažila se lidi vyburcovat k finančním příspěvkům. Místo toho ale spíš strhla lavinu kritiky! „Veroniko, vidí vás celý svět. Taky jsem byla v Africe a nechlubím se tím, že vím, jak tam lidé žijí,“ napsala jí jedna z mnoha.

Day 10 Včera jsem se byla podívat do místního sirotčince Diani childrens village. Není to žádná turistická atrakce. Seznámila jsem se tu s Timem z Belgie, který tu žije už několik desitek let a je jedním ze 4 zakladatelů tohoto domova. Poprosila jsem ho, jestli bych nemohla s dětma strávit nějaký čas. Každou sobotu odpoledne se děti chodí koupat k moři a plavat do bazénu, který je v zavřeném hotelu, jehož majitelem je Raymond a je to další zakladatel sirotčince. Díky tomu, že tihle lidé mají peníze, tak se domovu vede dobře. Každý šilink jde dětem a ne do jejich kapes. Klasická adopce na dálku a spousta jiných podobných charit, jak jsou ve světě prezentovány, mnohdy nefungují tak jak doufáme, když jim pošleme svoje peníze. Ty děti někdy vůbec ani neexistují. V Diani childrens village děti mají jídlo, oblečení, domov a můžou chodit do školy. Peníze získavají od lidí, mecenášů, sponzorů, ale i díky svým malým projektům. Třeba Chicken projekt. Pěstují kuřata ze kterých mají maso a vejce. Vyrábí nábytek. Do toho se zapojují i vetší děti a tím se zároveň učí řemeslu. Kdyby vás to zajímalo, tak se můžete podívat na www.dianichildrensvillage.org Důležité je, že pokud mají zrovna něčeho přebytek (plinky, oblečení, jídlo) tak to posílají do jiných domovů, kde to zrovna chybí. #kenya #day10 #dianichildrensvillage

Příspěvek sdílený Veronika Arichteva (@veronikaarichtev),Čec 30, 2017 v 1:16 PDT

„Smysl by to mělo v případě, že by sis tu princeznu vzala domů, starala se o ni, obětovala se pro ni, šetřila pro ni a vychovala z ní dobrého člověka…“ přidala se další kritička. „Nepište mi sem ty nesmysly,“ vzkázala Arichteva fanouškům.

VIDEO: Veronika Arichteva: Vydělávám na barák, beru všechny role!

Video
Video se připravuje ...

Veronika Arichteva: Vydělávám na barák, beru všechny role! Petr Macek, Jan Jedlička

Fotogalerie
20 fotografií