S Remundou spolu začali randit v době, kdy se Ivě rozpadlo první a jediné manželství – to s kameramanem Janem Eislerem. Remunda jí byl hereckým partnerem, režisérem i oporou. „Když jsme přijeli na naši vesničku, kde máme chalupu, pamatuji si, jak báby křičely: ‚Ona je tam s Lipským, přijeli spolu v autě!‘ Slyšela jsem, jak to jde od chalupy k chalupě. Stanislav Remunda byl asi v tu dobu nějakým způsobem zaměnitelný nebo na dálku zaměňovaný s Mirkem Lipským,“ prozradila Janžurová v životopisné knize Iva Janžurová včera, dnes a zítra, která o ní před lety vyšla.

Strávili spolu nakonec čtyři desítky let. „Aniž si to ženská uvědomuje, tak při pátrání po člověku, se kterým by chtěla žít, hledá někoho, koho si váží, kdo vzbuzuje autoritu. Takoví muži jsou přitažliví, ale zároveň často mají vlastnosti, které tu přitažlivost ruší. Mně se podařilo najít muže, kterého si vážit můžu. On mě totiž pořád dál postupně překvapoval. Přirovnala bych Slávka k velkému domu s mnoha komnatami, ve kterém jsem začala bydlet a objevovat jeho zprvu skrytá pěkná tajemství,“ bilancuje herečka život se svérázným mužem. Aby bylo objektivitě učiněno zadost, přiznává, že ne vždy byl Sláveček manželem poslušným, věrným a ideálním.

Video
Video se připravuje ...

Iva Janžurová: Manželství s Lábusem? Mělo by velkou perspektivu… Markéta Reinischová, Lukáš Červený

„Jednou jsem mu rozbourala postel a dala jsem ji do jiného pokoje. Měl to být první krok k vystěhování. Jenomže se ukázalo, že je to velmi praktické. Od té doby jsme si uhájili každý svoji ložnici. Považovali jsme to za ideální. Jindy usínám, jindy si chci číst, učím se ráda v posteli… chodili jsme k sobě na zálety,“ usmívá se při vzpomínce na otce svých dvou dcer.

Remunda zemřel 21. května 2012.

Fotogalerie
13 fotografií