„V pátek jsem se oženil a musím říct, že to bylo nádherné,“ řekl deníku Aha! herec známý ze seriálu Rodinná pouta. „Pozváno bylo sto čtyřicet hostů a vše jsme pojali jako svatební jarmark. Na rodinné usedlosti ve středních Čechách byly všude rozestavěny stánky a celé to vyvrcholilo koncertem skupiny No Name,“ dodal novomanžel.

Krejčíř provozuje s manželkou a matkou jejich dvou dětí plastickou chirurgii. Podnikání se jim podle jeho slov daří. Ne vždy tomu tak ale bylo. Před Petrou herec žil s manželkou Gábinou, se kterou vychovával tři děti. Byli však členové mormonské církve, která herce limitovala v práci a ještě jí musel odevzdávat 10 % z platu, tzv. desátky.

„Myslím, že mormonská církev, ve které jsem byl, je jako každá jiná církev. Stejná jako křesťanská. Z tohoto pohledu, pokud to tak lidé vnímají, jsou všechny církve sekty. Můžu potvrdit po těch letech v církvi, že každá z nich s lidmi manipuluje. Pro mne to byla taková životní kapitola a necítím se obětí,“ zavzpomínal herec s tím, že musel odmítat práci. „Bez ní bych byl mnohem dál, tedy minimálně jako herec,“ dodal před časem.

KDO JSOU MORMONI?

Mormonismus je duchovní směr několika různých společenství na pomezí křesťanství spojených s postavou proroka Josepha Smithe nebo jeho dílem. Podle učení mormonů byly Josephovi v roce 1827 předány andělem zlaté desky, sepsané v »reformované egyptštině«. Smith pak tyto záznamy přeložil do angličtiny a vydal jako Knihu Mormonovu. Členové těchto skupin se nazývají mormoni.

Fotogalerie
21 fotografií