Kauza v médiích rezonuje několik dní, policie ji však šetří už delší dobu, ovšem zatím nikoho neobvinila. Faktem je, že Pokluda Bohdalové prodal tři obrazy za celkem 5 milionů korun, o nichž tvrdil, že jsou propadlá aktiva jiných klientů a odprodává je přímo Komerční banka. Policie má za to, že obrazy jsou padělané, a zabavila je.

Bohdalová věc předala právníkovi Michalu Morawskému. „Klientka předpokládala, že obrazy kupuje od Komerční banky. Trestní oznámení je podané na Komerční banku a bude se tato činnost prošetřovat. Není v pořádku, když váš osobní bankéř vám nabízí jménem banky falešné obrazy,“ říká Morawski. Všechny transakce, které se týkaly obrazů, prý probíhaly přímo za zavřenými dveřmi v jeho kanceláři v budově banky na Václavském náměstí.

„Pokluda vystupoval naprosto suverénně, měl vždy připravené všechny dokumenty k podepsání a nedal na sobě ani hnutím brvy znát, že by konal za zády banky,“ prozradil Blesku zdroj obeznámený s vyšetřováním. Herečku proto ani nenapadlo, že se ocitla v osidlech překupníka. Pokluda sice s uměním obchodoval, má se ale za to, že sám o tom, že se jedná o padělky, nevěděl.

Přeprodávání obrazů, které nakupoval z galerie, a zapletl tak do ní svého zaměstnavatele, pro něj byl jen vedlejší kšeft. Přestože mluvčí KB Pavel Zúbek tvrdí, že svým jednáním poškodil instituci, Bohdalová trvá na tom, že banka musí nést odpovědnost. „Jsem prudce zklamaná, jak jsme byli ochráněni. Je mi trpko,“ říká.

Vše o Jiřině Bohdalové naleznete ZDE

VIDEO: Upřímná sestra Jiřiny Bohdalové: Povím vám, jaká je doopravdy!

Video
Video se připravuje ...

Upřímná sestra Jiřiny Bohdalové: Povím vám, jaká je doopravdy! Petr Macek, Jan Jedlička

Fotogalerie
26 fotografií