Jako by se situace po deseti letech navlas opakovala. V červnu 2007 Blesk zveřejnil fotku od čtenáře, na níž ženatý šéf ČSSD Paroubek čeká na odlet s o 21 let mladší Petrou Kováčovou. On i jeho sekretariát mlžil, že to je jen tlumočnice, ale nakonec všechno prasklo.

Petra vyhrála mezi zástupem Paroubkových obdivovatelek, mezi něž už tehdy měla patřit mladá sociální demokratka Kalábková. Tedy brunetka, kterou se snaží Paroubek na společné dovolené ve Francii zapírat nyní.

Proč expremiér nepřizná barvu, není jasné. O sympatické vystudované vojandě má totiž to nejlepší mínění. V roce 2006 mu v sekretariátu premiéra organizovala program. Vytáhl si ji sem po mateřské dovolené, protože podle Kalábkové „hledal schopné lidi, které by znal a mohl jim důvěřovat“.

Poté půvabnou Gabrielu vyzdvihl i v politice. Při vypjatém hlasování během primárních voleb v ČSSD ji spolu s Davidem Rathem (51) prosadil na volitelná místa pražské kandidátky.

„Premiér chtěl na kandidátkách více žen, a proto mně nabídl volitelné místo,“ svěřila se tehdy Kalábková, která šéfovala mladým sociálním demokratům v Praze 5. „Poznali jsme se v sociální demokracii, já jsem členka stejné obvodní organizace jako on,“ dodala.

A brunetku prosazoval i dál, například do dozorčí rady Podpůrného garančního rolnického a lesnického fondu. S jeho odchodem z politického výsluní ale i její nadějná hvězda pohasla.

VIDEO: Jiří Paroubek s dcerou Margaritkou (7) na Matějské pouti

Užívají luxusu

Teď ale září na Azurovém pobřeží, kde si Paroubek dopřává luxusu ve čtyřhvězdičkovém hotelu La Pinède Plage poblíž Saint-Tropez. Ten je o prázdninách k mání za ceny od 19 do 24 tisíc korun za noc a běžné menu ve dvou tu vyjde na pět tisíc. Deset dní dovolené se tak může vyšplhat až na nějakých čtvrt milionu…

„Gábina si to zaslouží, vždyť na něj čekala deset let,“ prozradil Blesku zdroj z Lidového domu. Ostatně sympatická černovláska je volná, i když ještě loni byl jejím partnerem radní z Prahy 5 za ANO Petr Lachnit (49). A Paroubek ke svobodě směřuje.

Jak Blesku prozradili právníci Petry Paroubkové, rozvod bude řešit soud. „V tuto chvíli dohody mezi manželi, ani prostřednictvím soudem nařízeného způsobu pokojného vyřešení sporu, bohužel nebylo dosaženo,“ sdělil advokát Andrej Lokajíček.

VIDEO: Manželství Paroubkových se dlouhou dobu zdálo idylické. Vše se změnilo poté, co Petru postihly vážné zdravotní problémy v podobě mozkové mrtvice.

Video
Video se připravuje ...

Petra Paroubková: Jirka byl málem vdovec! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

VŠE O KRACHU MANŽELSTVÍ JIŘÍHO PAROUBKA I JEHO ÚDAJNÉM NOVÉM VZTAHU ČTĚTE ZDE>>

Fotogalerie
65 fotografií