Šinkorová se vracela do Prahy ze Sardinie, kde trávila volno před návratem muzikálu Mamma Mia. Vylétli jsme z Říma, po 15 minutách letu, když letušky začaly podávat servis, se z reproduktorů ozvalo hlučné hlášení ‚cabin crew emergency‘. Letušky okamžitě beze slova zmizely a na nás vypadly masky. Všichni cestující se chovali podle instrukcí, snažili zůstat klidní, přestože žádné další instrukce nebo informace nepřicházely,“ popsala Blesku.

VIDEO: Jeden z cestujících situaci zachytil

Video
Video se připravuje ...

Jeden z cestujících situaci zachytil Michal Kratochvíl

Po chvíli se ozval kapitán letadla s oznámením, že se vyskytla technická závada, dekomprese v kabině letadla, že tedy musí snížit letovou hladinu a že se letadlo musí vrátit do Říma. „Báli jsme se, ovšem po chvíli, když už jsme byli v nižší letové hladině, se konečně objevily letušky, že už jsme mimo nebezpečí, masky můžeme sundat a bez problémů přistaneme,“ říká herečka, který prý byla pěkně vyděšená.

Původně měli být v Praze v 16:40, nakonec ČSA z Prahy vyslala nové letadlo, které odlétlo z Říma v 1 hodinu po půlnoci a přistálo v půl třetí. „Jinou kapitolou je, co se odehrálo v mezičase, než jsme odlétli náhradním letadlem. Na místě totiž nebyl dostatek informací a na celém letišti Fiumicino neexistovala žádná osoba zastupující ČSA, která by s námi komunikovala,“ zlobí se Daniela. „Nebyl to pěkný zážitek. Jsem moc šťastná, že jsem konečně doma,“ dodává.

Fotogalerie
20 fotografií