Jedna z jeho nejznámějších rolí byl Saturnin, který neohýbal hřbet a nesmál se. I přesto, že má za sebou desítky filmů, seriálů a dodnes je žádaným hercem, o své budoucnosti měl jinou představu.

„Absolvoval jsem jedenáctiletou střední školu se stavařským zaměřením, tak se pokračování logicky nabízelo. Uvažoval jsem ale i o herectví. Zkoušky na DAMU se dělaly v únoru, tedy daleko dříve než na ostatní vysoké školy a já je udělal, takže bylo rozhodnuto,“ přiznal v rozhovoru pro iDnes.cz.

Jenže pak svého kroku litoval. „A dost často! I když se to tak nezdá, naše profese je velmi náročná. Proces, kdy se postava rodí, je někdy doslova k nepřežití. Trvá to dlouho, než se v ní usadíte, a přitom už je představení dávno v běhu. Zkoušení mě z celého herectví trápí vůbec nejvíc, musíte sám sebe hodně rozebrat a všelijak se v sobě vrtat, a to nemám rád,“ svěřil se Oldřich Vízner.

Velmi náročná pro něj byla role Saturnina ve stejnojmenném filmu, kde se do této role vžíval dva měsíce každý den. „Za celou tu dobu jsem se vlastně nezasmál, abych nevypadl z role. Vážnou tvář mám v běžném životě dodnes, a hřbet taky moc neohýbám ve snaze zachovat si nějaký ten svůj ksicht,“ vysvětlil herec, kterého se lidé také pamatují z role prince Vilibalda v seriálu Arabela.

VIDEO: Vždy plachý Oldřich Vízner odhalil soukromí! Jak bydlí? To budete koukat!

Video
Video se připravuje ...

Vždy plachý Oldřich Vízner odhalil soukromí! Jak bydlí? To budete koukat! TV Barrandov

Fotogalerie
10 fotografií