Nečekané vyjádření. „Děkuji za slova podpory i projevený zájem o moji osobu, ale nestojím o pozornost,“ řekla Blesku představitelka Barči ze seriálu My všichni školou povinní poté, co ji osm hodin hledal tým policistů a psovodů, jelikož vše nasvědčovalo tomu, že chce spáchat sebevraždu.

„Myslím, že jsem vše, co se stalo, už vysvětlila,“ říká. Psychiatr to ale vidí jinak! „V případě, že dotyčný uvažuje o ukončení svého života, měl by absolvovat konzultaci s odborníkem, aby se zjistilo, co takový stav zapříčinilo,“ sdělil Blesku Jan Cimický (69).

O tom, že by si o svých problémech měla promluvit alespoň s psychologem, nechce bývalá dětská hvězda ani slyšet. „Já nejsem Iveta Bartošová, nebudu skákat pod vlak!“ řekla nám rázně.

„Nic mi není a žádnou odbornou pomoc nepotřebuji!“ dodala. To je ale v přímém rozporu s jejím konáním. Než se ve středu ztratila, naznačovala, že ji už nebaví žít. Rodina se proto s naléhavou prosbou o pomoc obrátila na policii.

„Policisté měli důvodné podezření, že by hledaná žena mohla trpět sebevražednými sklony,“ sdělila Blesku policejní mluvčí Petra Potočná. Proto bylo vyhlášeno celostátní pátrání.

Pohřešovanou herečku policisté vypátrali i za asistence stopovacích psů po osmi hodinách hledání v lese nedaleko obce Oseček na Nymbursku, 22,4 km od domova, ztrhanou, unavenou a zmatenou, krčící se v lesních křoviskách. Přesto jakoukoli pomoc odmítá. „Opravdu nic nepotřebuji,“ uzavřela Kudláčková.

2 typy pokusu o sebevraždu

Bilanční – Někdo už nemá důvod žít nebo má nevyléčitelnou nemoc. Takový člověk většinou skočí z mostu nebo se oběsí.

Demonstrativní – Tehdy člověk volá o pomoc a osudu, nebo spíše svým blízkým dá ještě šanci na svou záchranu. Tito lidé se třeba ztratí.

Video
Video se připravuje ...

Astroložka a kartářka Michaela Kudláčková nám prozradila, na co bychom se do konce roku měli ještě připravit. Simona Škodáková

Fotogalerie
29 fotografií