Když si Pavel Zedníček bral svou dlouholetou přítelkyni Hanku, rozhodli se udělat to v zahraničí. A volba nepadla na žádnou jinou destinaci, než právě na Floridu a pomoc Olgy a Waldemara Matušky mladšího.

„Pronajali jsme takovou místnost na pobřeží a obřad byl přímo na pláži. A nebylo slunce! Většinou se ty svatby dělají při západu slunce a při tom si říkají ty páry »ano«. A při tomhle byly dramatické mraky,“ popsala Olga pro deník Aha!.

„Waldík tam měl na telefonu předpověď počasí s tím šíleným pásmem mraků. A říkal: Ještě máme 20 minut, jinak jsme všichni mokrý. Jestli chcete být oddáni, musíme teď, jinak začne foukat a uletí ta brána,“ pokračovala vdova.

Nakonec všechno dopadlo přesně podle předpovědi. Díky Waldemarově organizaci se všechno stihlo akorát. „Bylo to tak, vše se stihlo a jsou nádherné fotky. Myslím si, že jsou hezčí než kýčovitý západ slunce,“ popisovala Olga.

Čím se vlastně v posledních letech slavná vdova živí? Zpívá už prý jen občas. „Já mám svůj byznys. Tady se tomu říká realitní makléř. Prodávam lidem baráky, pak máme své investice, takže pronajímáme a musíme se o to starat. Mladej je teď hodně často v New Yorku, ale nenechává mě v tom samotnou,“ říká pyšná máma.

Waldemar Matuška junior si na nedostatek práce stěžovat nemůže. Vedle pomoci matce má ještě vlastní projekty. „On je výborný IT specialista. On má ještě svůj byznys, dělá analýzy a monitoring. Musíte se ho ale zeptat, on vám to rád řekne přesně. Nechci mluvit o něm bez něj, vyzpovídejte si ho,“ říká se smíchem Olga.

Při příležitosti opětovné návštěvy rodné vlasti si neodpustila ani vzpomínky na minulost. Okolnosti emigrace byly pro ni i Waldemara před třiceti lety krušné, nakonec ale oba měli štěstí a uchytili se víc, než dobře. Vdova je dnes za všechno vděčná. Stesk po domovině nakonec přehlušila krása nového domova...

„V prvních týdnech emigrace, zaplavených novými událostmi, na stýskání nezbyl vůbec čas. A pak, Waldovi to přímořské klima opravdu tak obrovsky prospívalo, že jsme se rozhodli zůstat, ale pořád se do Česka vracet. Jsem za ta léta nesmírně vděčná a život, jak nám ho Walda připravil, pořád pokračuje...“ dodává spokojená Olga.

Podívejte se na unikátní záběry ze života Matuškových.

Video
Video se připravuje ...

Unikátní dokument o Waldemaru Matuškovi: Kodetovi daroval dům! Blesk TV

Fotogalerie
19 fotografií