Zachy je na YouTube pojem. Ostatní youtubeři tohoto třináctiletého chlapce obdivují za to, že je originální a kvalita jeho videí je velmi vysoká. To oceňují i jeho sledovatelé a také rodina. „Doma mě podporují a říkají, že se jim to líbí a mám v tom pokračovat. To, že mě lidi znají jako osobnost, nevnímají,“ vysvětlil Zachy Blesk.cz na tiskové konferenci festivalu Ynspirology, kterého se také zúčastní.

Co se týče přátel, je Zachy velký realista. Má své stálé kamarády a nějaké parazity kolem sebe nevidí. „Nárůst kámošů? To mi nepřijde. Díky YouTube jsem poznal hodně super lidí. Nějaké falešné kamarády nemusím naštěstí odrážet,“ řekl.

Co však odrážet nebo nějakým způsobem řešit musí, je všudypřítomná kritika. Jak se s ní dokáže vypořádat? „S kritikou se nevyrovnávám vůbec. Snažím se to ignorovat. To je to nejlepší, co můžu udělat. U každého videa jsou nějaké negativní komentáře,“ pokrčil rameny drobný chlapec.

Zatím má ale štěstí. Tváří v tvář se s nějakými nepříjemnými narážkámi nesetkal. „V osobním životě se to zatím nestalo. Jsou připomínky, když třeba někam jdu, že něco slyším. Ale není to přímo na mě, že by na mě někdo pořvával,“ dodal Zachy.

Fotogalerie
8 fotografií