První průšvih nastal loni na podzim, kdy ji v těhotenství pobodali sršni. Nastala okamžitá alergická reakce. Špatně se jí dýchalo, otekla a na poslední chvíli se dostala do nemocnice, kde skončila na kapačkách. Následkem toho začala na cestě autem na křest své desky krvácet.

„Přišla jsem o dítě. Dítě jsem chtěla a ani náznakem jsem nedělala nic proto, abych o něj přišla. I tak odešlo. Navíc takhle zvláštním způsobem. Vždyť já kolem sebe viděla v životě proletět sršně dvakrát, a teď najednou celé hnízdo,“ svěřila se Radůza v rozhovoru pro časopis Reportér.

Snažila se s tím vyrovnat, ale to, co následovalo, její bolest ještě víc prohloubilo. „Na Štědrý den mi odvezli maminku do nemocnice, třetího ledna zemřela. Pátého ledna jsem se pak rozvedla, no a šestého února mi umřel tatínek,“ šokovala zpěvačka s tím, že tohle všechno ji neskutečně vysílilo.

Byla psychicky natolik oslabená, že nedokázala ani plakat. Začala znovu kouřit a také onemocněla. Přišla o hlas. To byl ten moment, kdy vážně uvažovala o konci své rozjeté kariéry. Kvůli dětem se ale musela zvednout ze dna a znovu začít dávat svůj život dohromady. Začala znovu psát písničky a v září se chystá vrátit před publikum.

Jak vzpomíná na rodiče?

Její rodiče se rozvedli a Radůzu vychovával otčím. Svého biologického otce poznala až v patnácti letech, ale našli k sobě cestu a až do jeho smrti si s ním rozuměla. Po mamince zdědila ztřeštěnost, unáhlenost a také nebojácnost.

Její maminka prý jednou vytáhla nenabitou vzduchovku na partu vojáků, kteří ji obtěžovali v domku na samotě. Se zbraní v ruce jim vyhrožovala, že jim střelami provrtá zadky. Radůza jako malá holka provedla něco hodně podobného, když jí do pokojíčku oknem vlezla parta nezvaných kluků.

I ona na ně tenkrát mířila puškou bez nábojů a hulákala, že je psychicky nemocná, má papíry na hlavu, a když je postřílí, nikdo ji neodsoudí. Po tátovi naopak zdědila tvrdohlavost a dobrou paměť.

VIDEO: Co se děje s tělem alergika po bodnutí hmyzu? Podívejte se!

Video
Video se připravuje ...

Alergie na bodnutí hmyzem: Co všechno se vám může stát? Eva Fraňková, Petr Soukup

Fotogalerie
11 fotografií