Naprosto fatálně se jí do paměti vrylo gynekologicko-porodnické oddělení v pražské Nemocnici Na Bulovce. „Tady jsem si odrodila své děti, a nejen proto mám k tomu velký vztah,“ svěřila Aha! moderátorka nováckých Televizních novin, která se kvůli tomu stala patronkou neonatologického oddělení, jež se stará o předčasně narozená miminka.

„Když jsem tady odrodila, tak jsem měla třeba hrozné problémy s kojením. Nemohla jsem se rozkojit,“ přiznala to, co nikdy o prvním porodu neprozradila.

„Vzpomínám si, že jsem tady brečela, že mě bolí prsa. Měla jsem je nateklá. No, hrozný. Klárka, která odcházela, mi to tady masírovala. Nebo vůbec ten psychický stav po tom porodu. Jste v totálním rozpoložení,“ zavzpomínala s tím, že i proto jí pokaždé, když do budovy vstoupí, vyskočí na těle husí kůže.

„Ani jsem nechodila na předporodní kurzy, abych se toho nebála, takže jsem nevěděla nic. A navíc jsem na to neměla ani čas,“ svěřila Aha! hvězda Novy. Pro předčasně narozené děti shání peněžní dary přes svou nadaci Lucky Be a maminkám se zase snaží podat pomocnou ruku skrze své zkušenosti.

„Máme tady schůzky, bydlím tady kousek, takže když mám chvilku, tak sem přijdu. Domlouvali jsme se, že bych sem čas od času chodila jako taková psychická podpora za maminkami. Je to ale zatím jen nápad,“ prozradila Borhyová.

„Ale není to o tom, že bych chtěla maminkám radit. Spíš bych je chtěla podpořit, rozptýlit a předat jim tu vlastní zkušenost. Dá se nadneseně říct, že slzy, které jsem tady prolila, bych tak přeměnila v ty štěstí, že můžu pomoci,“ dodala Lucie, která se k slzám štěstí už dojala.

Ve čtvrtek díky své nadaci slavnostně neonatologickému oddělení předala tři monitory na hlídání životních funkcí miminek v hodnotě 180 000 korun.

Moderátorčin porod nebyl moc klidný. Začala rodit o 12 dní dřív, než měla původní termín stanovený na 23. prosince. Na sále se mořila více než šest hodin. Rodit začala v 5.30 h ráno a přesně v 11.45 malý Lucas poprvé zakřičel na svět.

Podruhé si porod vyzkoušela Borhyová v červnu 2014, když rodila svou dceru Lindu (3). Jejím otcem je sporťák Michal Hrdlička (28), s nímž konečně Lucie začal hovořit o svatbě. Uplynulo ale čtrnáct měsíců a místo svatby se rodiče malé Lindy rozešli.

Lucii pak zbyly jen oči pro pláč. A nebylo to poprvé. Otec jejího syna Lucase odešel od Lucie ještě před narozením dítěte.

Video
Video se připravuje ...

Lucie Borhyová: Jsem zase zamilovaná! A třetímu dítěti bych se nebránila! David Turek

Fotogalerie
73 fotografií