Před šesti lety Jan Hájek zkolaboval před druhou premiérou a Národní divadlo, kde měl tenkrát angažmá, ho obvinilo, že jeho záchvat způsobil alkohol. Bránil se tím, že za kolapsem stálo přetížení a únava, ale i tak ho vyhodili.

„Dnes jsou léky takové, že si na ně můžu v klidu dát pivo. Samozřejmě, pokud bych se opíjel tři dny, vím, že už by se objevily nějaké tiky, poznal bych na sobě, že je něco špatně. Já tehdy doplatil na to, že jsem byl v angažmá spolu s jiným kolegou, o kterém bylo známé, že epilepsii má, a díky němu měl každý jasno a přesně věděl, jak to při téhle nemoci chodí,“ svěřil se Hájek v týdeníku Téma s tím, že nemoc má několik různých příznaků.

S epilepsií se ale nenarodil. Onemocnění přišlo až po úrazu v dětství. „V první třídě jsme se klouzali se spolužákem, on mě shodil, spadl jsem hlavou na kachličky. Až zpětně se neurologové shodli na tom, že tam někde to začalo. Epilepsie má mnoho různých forem, já to mám tak, že to její ložisko vyhřezne a pak zase zmizí, není tam pořád,“ vysvětlil herec s tím, že kvůli nemoci se sesypal jen jednou a to tehdy, když mu v deseti letech přišla poštou pozvánka na epileptický tábor.

Podívejte se také: Sexy scéna ze seriálu Labyrint

Video
Video se připravuje ...

Sexy scéna ve sprše z filmu Labyrint Pinotfilm

Fotogalerie
7 fotografií