Stalo se to naštěstí ve chvíli, kdy na jeviště přišel moderátor večera Libor Bouček (36). Celou tu dobu, co zvukaři chybu řešili, mluvil na lidi bez mikrofonu.

"Byl to pro mne test, jestli zvládnu udržet pozornost diváků patnáct minut, aniž bych věděl, co budu říkat. Jediná moje záchrana byla, že čekali jenom na příchod Karla, takže by vydrželi cokoliv," řekl Blesk.cz Bouček.

Mnoho fanoušků bylo nefungujícím zvukem rozladěno, ale vidina toho, že za chvíli spatří Božského Karla, jim dodávala optimismus. "Zpívej," volal na Boučka jeden z Gottových fanoušků. "Nebo vrátím vstupné," vtipkovala jedna z dam. 

Zvuk se nakonec podařilo opravit a Karel se objevil na jevišti. Hned při první písni bylo slyšet, že jeho hlas je stále zatížen alergií, která ho vždy na jaře trápí. Občas si také odkašlal. „Omlouvám se, že nemám hlas, na jaký jste zvyklí,“ prohlásil Karel a dočkal se ovací ve stoje.

A právě přízeň publika byla pro jeho hlasivky medicínou, píseň od písně se vracel do formy a jeho příznivci se málem utleskali nadšením. Mimo jiné i díky zábavným momentům, ke kterým na jevišti docházelo.

Jeden z hostů Vojta Dyk (31) zavtipkoval, když se Karel ptal, zda někdo v sále nemá prášky na kašel. „Mám jen viagru!“, na což mu Gott odpověděl: „Tu zatím nepotřebuji!“ a uzemnil ho s úsměvem od ucha k uchu.

Dyk se ale nevzdal a pokračoval: „Co si dát píseň Pojď stoupat jak dým?“ ptal se Gotta. Slavík nepolevil. „Prosím tě, to hrají v krematoriu, tam nechci...“ odvětil a publikum řvalo smíchy.

Karel na koncertu zazpíval své největší hity, včetně Lady Carneval, o které prozradil, jak spatřila světlo světa. „Karel Svoboda si dal tehdy fenmetrazin s vínem, a tak vznikla Lady Carneval,“ zavzpomínal zpěvák, čímž publikum znovu pobavil.

Nechyběl ani slibovaný duet s Ilonou Csákovou Pláč. Lidé se mohli utleskat, jak byli z Gottova návratu nadšeni. Z divadla pak všichni odcházeli s úsměvem na rtech a s naprosto spokojenými výrazy.

A vše si užíval i Karel Gott, který několik hodin po koncertu zveřejnil na svém facebookovém profilu tento vzkaz:

"Děkuji vám všem, kteří jste přišli na včerejší koncert do Divadla Hybernia a vytvořili jste skvělou atmosféru, která je motivací pro každého zpěváka. Velkou zásluhu na tom měli i moji hosté, které pokládám za elitu naší populární hudby. Jsou to jedni z našich nejlepších zpěváků, navíc i se smyslem pohotově reagovat a improvizovat a tím pádem bavit publikum. Prostě bych to řekl jasně a stručně - nezkazí žádnou srandu. Děkuji zároveň všem, kteří se podíleli na organizaci a přípravě koncertu."

Vše o Karlu Gottovi čtěte ZDE >>>

Fotogalerie
43 fotografií