Michal Jančařík je v Kladrubech v rehabilitačním centru, kde se pilně věnuje cvičení. Dokonce už udělal i několik kroků na přístroji zvaném lokomat. "Tady opravdu na tom lokomatu už jsem měl pocit, že chodím. To bylo tak báječný. To si neumíš představit, ten pocit z toho obyčejného kroku, který pro lidi běžně nic neznamená, tak já jsem z toho byl v ráji," řekl Tn.cz moderátor.

Tomu byla diagnostikována polycystóza ledvin, kvůli které musel na transplantaci. Avšak praskla mu céva a vyplavená krev tlačila na míchu. To zapříčinilo to, že ochrnul a nyní se musí učit znovu chodit. Vypadá to ale dobře. "Po vlastních půjdu, počítám, tak za půl roku," řekl.

Video
Video se připravuje ...

Zpověď těžce nemocného Jančaříka: Nemůžu na nohy, natekla mi krev do míchy... TV Nova

Sice je teď umístěn v Kladrubech, ale jezdí i na výlety. Byl s manželkou ve Vídni a také byl s kamarádem v Praze. Tam se mu také stala na jednu stranu nepříjemná a na druhou veselá historka. Kamarád ho totiž vyklopil z vozíku. "Kolena jsem měl odřený, ale jinak v pohodě. Nějaký kolemjdoucí mě tam zvedal, s kamarádem mě čapli a zase mě dali na vozík, nic se nestalo," zasmál se Michal, který se cítí skvěle a vypadá den ode dne lépe.

Fotogalerie
19 fotografií