Upřímnou soustrast rodině a přátelům nemocného Attily projevil i zpěvák, herec a představitel Rockyho ve stejnojmenném muzikálu Peter Pecha, který se s nemocným Attilou setkal, když muzikál navštívil. „Nedávno jsem sdílel článek o jednom velkém bojovníkovi, se kterým jsem se ještě před pár týdny potkal na Rockym... Dnes jsem se dozvěděl, že Attila navždy odešel... Upřímnou soustrast všem blízkým i jeho rodině,“ vzkázal na sociální síti umělec.

Attila si kvůli nemoci prošel peklem. Chtěli ho dokonce kvůli tomu vyhodit ze školy a udělat z něj simulanta. Škola si ho v únoru 2015 kvůli absencím pozvala společně s otcem »na kobereček«. Dohodli se, že Attila doloží, že je skutečně nemocný. O několik dní později lékaři stanovili definitivní diagnózu: rakovina ve čtvrtém, tedy nejhorším stadiu. Attila musel okamžitě do nemocnice a na chemoterapii. K tlumení bolesti mu museli podávat morfium. Jeho otec už ale škole žádné lékařské zprávy nedoložil…Všechno nakonec vyřídila maminka Attilovy přítelkyně, Klára.

Attilovi se snažili pomoci i čtenáři Blesku. Vybralo se 80 tisíc korun, za které si mohl splnit svoje největší přání. Podívat se k moři – konkrétně do Portugalska. Nakonec se dokonce ozvala dárkyně, která Attilovi zaplatila další dva výlety. Odjel tedy do Barcelony, a dokonce tam byl i na fotbalu, kde vyhrál jeho oblíbený tým. „Barcelona vyhrála, to byl jeho sen,“ uvedla maminka Attilovy přítelkyně s tím, že se Attila podíval i do dalekého Istanbulu. „Attila se moc těšil, že poděkuje prostřednictvím Blesku všem lidem, kteří mu pomohli splnit jeho sen cestovat. To už, bohužel, nestihl. Tak bych to ráda udělala za něj,“ řekla Blesku paní Klára se slzami v očích. Redaktoři Blesku se za Attilou tento týden chystali na návštěvu, jeho nemoc ale byla rychlejší.

Attilovy poslední chvilky se odehrály doma mezi svými nejbližšími. Jeho přítelkyně Kristýna mu dala polibek na dobrou noc, Attila usnul, ale ráno se už, bohužel, neprobudil. Na poslední cestu se tedy vydal ve spánku. „Byla jsem tu vždy pro tebe, lásko, a tak, prosím, buď ty teď se mnou, protože ta neskutečná bolest se nedá přežít. Hrozně tě miluju a milovat budu,“ vzkázala svému milému.

Mladý bojovník byl fotbalista tělem i duší. „Zlobím se na tu nemoc. Já patřím na trávník, ne do postele,“ řekl před časem. Na jeho počest jeho nejbližší zorganizovali fotbalový zápas. „V sobotu 3. 6. v 15:00 se bude konat na fotbalovém hřišti v Jesenici zápas pro Attilu. Neskutečně se tam těšil a moc tam chtěl být. Pohřeb proběhne 7. června v 17 hodin na hřišti v Jesenici,“ uvedla Kristýna. Blesk se měl zápasu pro Attilu zúčastnit také. Bohužel Attila už se akce nezúčastní. O jeho pohřbu ale budeme čtenáře Blesku informovat.

Attila byl velký bojovník a redakce Blesku vyjadřuje upřímnou soustrast všem lidem, kterým na Attilovi záleželo.

Fotogalerie
22 fotografií