Ozařování absolvuje na dětské onkologii, kde je umístěna radioterapie. To v herci a otci třiapůlleté Aničky vzbuzuje rozporuplné pocity. „Když vidím ty malé, že mají třeba stejný problém jako já, nejradši bych nebyl. To je hrůza! Co já, dospělák? Ale oni...“ vykládá Pomeje soucitně. „Na druhou stranu si říkám, nešil! Kolik je ti let? Až teď tě ta bestie dostala... Ale co ty děti? Vždyť ty můžeš být v pohodě,“ utěšuje se.

Do motolské nemocnice musí kromě víkendů každý den. Dojede tam sám autem, v nemocnici pobude maximálně patnáct minut a už zase frčí domů. „Samotné ozařování trvá dvě minuty, nebolí to. Bezprostředně po něm je mi ale blbě. A taky to trochu pálí,“ popisuje Pomeje. Jaký bude mít jeho léčba úspěch, se prý ukáže až za čtyři měsíce.

Rakovinu mu zjistili v dubnu. Dva týdny poté odjel s manželkou Andreou (29) do Thajska. Prý to bylo to nejlepší ozařování. „Denně jsem ponořený v moři trávil šest až osm hodin. Paráda! A ten vlhký vzduch. Měl jsem pocit, že začínám i trochu mluvit,“ svěřuje hlasem už sotva slyšitelným. „Teď mám možnost s Andy odjet na čtyři dny do Chorvatska. Jedu! Bude tam zase moře a zase lepší vzduch,“ říká rozhodně.

Video
Video se připravuje ...

Ozařování Jiřího Pomeje na dětské onkologii Dan Černovský

A co páteční a pondělní ozařování? „To už jsem s lékaři dohodl. Ve čtvrtek na něj půjdu dopoledne i odpoledne a v úterý jakbysmet. Dostanu dvojité dávky. Hlavně, že budu mít to moře,“ těší se Pomeje.

VŠE O JIŘÍM POMEJE NA BLESK.CZ ČTĚTE ZDE>>

Fotogalerie
46 fotografií