Cenu Anděl za Nejprodávanější album roku, v jeho případě za desku 40 slavíků, převzal z rukou moderátora Leoše Mareše Karel Gott. Ten seděl v hledišti se svou mluvčí Anetou Stolzovou. 

Plný úsměvu a radosti si šel pro cenu na pódium, kde pronesl dlouhou děkovnou řeč. „Já se nerad opakuji, ale tu jednu větu dnes musím říct. Tak tohle… (čekal na doplnění věty od diváků v hledišti, ale nedočkal se)… je vidět, že mě neznáte… to jsem opravdu nečekal!“ žertoval Gott na pódiu.

„Kdybych tehdy vystoupil z ankety hudební popularity, jak jsem to původně myslel, dobře a dojemně jsem to odůvodnil tak, že chci uvolnit ten slavičí trůn mladým zpěvákům a chci tuto cenu předávat, kdybych na tom trval, tak by tato cena dneska nebyla. Nikdy už se nestane, abych vyhrožoval, že skončím, to už se nestane, to bych se rouhal,“ řekl a pevně v rukou svíral svou první sošku Anděla.

Nezapomněl se zmínit ani o přestavbě na Bertramce, kterou nelze přehlédnout. „Možná jste se dočetli v poslední době, že přestavujeme střechu v domě nad Bertramkou. To je pravda. Ale zapomněli vám říct proč. Protože ta střecha je děravá a já mám doma jednačtyřicet slavíků a hrozí, že by tou děravou střechou mohli uletět,“ řekl závěrem Gott, který děkoval hlavně těm, kteří si jeho alba nevypalují, ale kupují.

Jak Gott řádil na plese Českého rozhlasu? Podívejte se na video!

Video
Video se připravuje ...

Karel Gott: Takhle řádil na plese Českého rozhlasu! Co řekl divákům? Karel Kopáč

A Gott překvapil německého politika písní Včelka Mája.

Video
Video se připravuje ...

Gott překvapil německého politika! Na soukromé večeři mu zazpíval Včelku Máju! Facebook

Fotogalerie
42 fotografií