Tamara Klusová bije na poplach a upozorňuje na to, že lidé zapomínají na to, že i když mají třeba jinou barvu pleti, všichni jsou si rovni. Manželka slavného zpěváka Tomáše Kluse zažila hrozný zážitek, který popsala na sociální síti.

"Přijel pro mě sympatický řidič jménem Touse, česky mluvil tak, aby mu to pro práci taxikáře stačilo, a odkud pocházel, jsem se ve své ranní zadumanosti nezeptala. Ale odhadovala bych to na Afriku," začala Tamara.

Vlastně bych na to radši zapomněla, ale nejde mi to nesdilet. Ráno jsem jela na snídani a měla jsem časový skluz, tak jsem zavolala taxi. Přijel pro mě sympatický řidič jménem Touse, česky mluvil tak, aby mu to pro praci taxikáře stačilo a odkud pocházel, jsem se ve své ranní zadumanosti nezeptala. Ale odhadovala bych to na Afriku. Přivítal mě, nabídl vodu a vydali jsme se na naši cestu. Po cca kilometru jsme přijeli do menší kolony na Ipáku, načež se z okýnka vyklonil postarsi pán a začal na mého řidiče pořvávat z protisměru nadávky tipu : Ty odporná vopice, tahni tam, odkud jsi přišla...Zbytek jsme díky popojizdění v koloně naštěstí vyposlechnout nemuseli. Zaraženě jsem seděla na zadním sedadle a s otevřenou pusou jsem vztřebávala tento zážitek. Než jsem stihla jakkoliv reagovat, v Korunní ulici nás mijelo popelařské auto, z něhož se vyklonil postarší pán a začal pořvávat ještě krutější nadávky, než ten předchozí a do toho dělal na Touseho nevraživá gesta... To už jsem neudržela slzy, objala ho zezadu kolem ramen a začala se roztřeseným hlasem omlouvat za tohle neomluvitelné, rasisticke chování těchto dvou pánu. Touse mi řekl, ať nejsem smutná, že tohle zažívá každý den. A že je rád, že někoho veze, protože když klienti vidí jeho fotku, cesty s nim i ruší. Cítím bezmoc a konstatuju, že žiju zřejmě v naprosté bublině.... Že tohle dotknutí se konečky prstů reality je bolestivější, než jsem si vůbec myslela. Všichni jsme přeci Jedno... bytosti z masa a kosti, které žijí díky bijícímu srdci, které máme všichni stejné... #smutno #vsichnijsmejedno #srdcemspolu #stopracism #rememberlove

Příspěvek sdílený Tamara Klusová (@tamitadyje),Kvě 17, 2017 v 11:00 PDT

Po chvíli jízdy zjistila, že daný řidič to má každý den v práci zřejmě poměrně těžké. "Po cca kilometru jsme přijeli do menší kolony na Ipáku, načež se z okýnka vyklonil postarší pán a začal na mého řidiče pořvávat z protisměru nadávky typu : Ty odporná vopice, táhni tam, odkud jsi přišla...Zbytek jsme díky popojíždění v koloně naštěstí vyposlechnout nemuseli," uvedla s tím, že se situace opakovala znovu, ale tentokrát neznámý muž na řidiče ukazoval nevraživá gesta a pořvával krutější nadávky.

"To už jsem neudržela slzy, objala ho zezadu kolem ramen a začala se roztřeseným hlasem omlouvat za tohle neomluvitelné, rasistické chování těchto dvou pánů," napsala. "Touse mi řekl, ať nejsem smutná, že tohle zažívá každý den. A že je rád, že někoho veze, protože když klienti vidí jeho fotku, cesty s ním i ruší," dodala a smutně se zarazila nad tím, že se kvůli tomuto střetu s realitou cítí bezmocná...

VIDEO: Tomáš Klus se postavil proti Zemanovi a Babišovi.

Fotogalerie
20 fotografií