Přestože Bohdalovou na radnici doprovázel její přítel Lubomír Focko, středem pozornosti byla legendární herečka. Ta totiž se všemi poctami obdržela čestné občanství hlavního města Prahy. „Není to rozdávaný jen tak, není to běžné a není nás hodně. Takže si toho moc vážím. Bývám málo dojatá, ale tady jsem byla,“ prozradila Blesku Jiřina, která s občanstvím získala i kuriózní výhody – třeba vstup zdarma na kulturní akce a jízdu MHD. „Ráda bych to vyměnila za možnost parkování v centru, to všichni řidiči vědí, že je velký kumšt,“ smála se.

Video
Video se připravuje ...

Jiřina Bohdalová dostala čestné občanství hl. m. Prahy. Petr Macek, Jan Jedlička

Bohdalovou na ceremonii doprovodil i vnuk Vojta a sestra Jaruška Henzel, která přiletěla ze Švédska, kde žije. „Budu teď u Jiřiny do konce měsíce, a čeká mě i pobyt v lázních v Poděbradech,“ prozradila Blesku Jaruška, kterou nedávno potrápilo srdíčko. „Příští rok s ním budu muset ještě na jednu operaci, ale jinak se cítím fajn,“ dodala Henzel. Kdo naopak chyběl, byla hereččina dcera Simona Stašová a druhý vnuk Marek. „Simona hraje a Marek je v práci, to víte, musí se živit. Ale oba to prožívají se mnou,“ jihla Bohdalová.

Spolu s Bohdalovou občanství získali také bratři Otto a Jiří Bubeníčkovi, slavní tanečníci, a profesorka Zuzana Růžičková.

Fotogalerie
26 fotografií