Úmrtí svého otce Dolanský oznámil ve čtvrtek krátce po půl čtvrté na Facebooku stručným příspěvkem. „PhDr. Pavel Dolanský (*5. 10. 1945 – †11. 5. 2017),“ napsal. Jeho profil pak zaplavila vlna soustrasti.

Přestože by bylo zcela pochopitelné, kdyby moderátor své plánované večerní vystoupení v pořadu Události, komentáře zrušil, Dolanský to neudělal a zachoval se jako naprostý profesionál. Zřejmě nechtěl v době narůstající vládní krize nechat celý náročný program pořadu jen na svém kolegovi Danielu Takáčovi, a tak se vedle něj s úderem 22. hodiny před kamery postavil.

Tragédii, kterou prožíval, na sobě nedal nijak znát, i když to pro něj muselo být nepředstavitelně těžké.

S úmrtím jeho otce přišla Univerzita Karlova a česká odborná veřejnost o vynikajícího odborníka. Pavel Dolanský byl přední expert na marketing a PR a mezi studenty se těšil díky svému osobitému přístupu obrovské oblibě. „Těžko byste hledali člověka víc ctícího pravidlo ‚nikdy nechodit pozdě‘, který měl v rukávě tolik historek z oboru, a určitě na vás nikdo nikdy tak rychle nezbrunátněl. Především díky němu nejsou z marketérů, kteří ho na fakultě zažili, tintítka, která se bojí někoho na něco zeptat. Budete chybět, pane doktore!“ zavzpomínal na něj jeden z jeho studentů.

Fotogalerie
4 fotografie