Podle kriminalistů měl připravit stát o 77 milionů korun a policie mu kvůli tomu obstavila jeho početné nemovitosti v odhadované hodnotě až 53 milionů.

To asi není právě ta reklama, o kterou by jedna z našich nejobsazovanějších hereček stála. Miliardář ji sice může zatím pozvat do svého luxusního bytu nedaleko Staroměstského náměstí, ale nesmí ho chtít prodat nebo jí ho třeba věnovat. Sám Shenar podle serveru irozhlas. cz s postupem policie v zásadě souhlasí.

Obvinění z krácení daní však hereččin blízký přítel striktně odmítá. „Společnosti, které jsem ČEZ prodával, jsem vlastnil už od roku 2007. Jejich prodej byl osvobozený od daní,“ uvedl podnikatel.

Do konce roku 2007 byl od daně osvobozen příjem z prodeje cenných papírů, přesáhla-li doba mezi nabytím a převodem těchto cenných papírů při jejich prodeji dobu šesti měsíců. Od ledna 2008 ale zákon zpřísnil a majitel musí držet podíl ve firmě nejméně pět let.

„Člověk se nestává majitelem v momentě, kdy je to zapsané v rejstříku. Majitelem jste od chvíle, kdy podepíšete smlouvu na akcie,“ je přesvědčený přítel Ani Geislerové. Podle něj se tak stalo už v roce 2007. Jde o to, zda svůj názor před soudem obhájí.

Martin Shenar původně vydával časopisy o životním stylu. Ty prodal a pustil se do solárního byznysu. Od podnikatelů z Českolipska koupil projekty slunečních elektráren i s pozemky a vložil je do tří svých firem nazvaných eEnergy Ralsko, eEnergy Ralsko-Kuřivody a eEnergy Hodonín. Ty následně odprodal ČEZ za bezmála půl miliardy korun.

S ČÍM NESMÍ NAKLÁDAT?

Pozemek a stavba v Praze Hlubočepích – 6 až 8 milionů

Tři pozemky v Praze Lysolajích – 17 až 25 milionů

Byt v centru Prahy na Starém Městě – 9 až 15 milionů

Pozemek v Malých Číčovicích – 3,5 až 5  milionů

CELKEM: 35,5 až 53 milionů

VIDEO: Aňa Geislerová prozradila, jak se jí podařilo získat roli v hollywoodském snímku

Video
Video se připravuje ...

Geislerová: V Hollywoodu mi dali roli, protože mám nejlepší český akcent! Blesk TV

 

Fotogalerie
31 fotografií