Druhá manželka Jiřího Paroubka se dřív živila jako tlumočnice, po sňatku s vlivným politikem si prý rychle zvykla žít na vysoké noze. Jenže teď, když se manželé rozešli, Paroubek už není v politice tolik aktivní a už nemá důvod honit se za penězi. A Petře scházejí finance.

Řadu svých aktivit jsem předal jiným lidem, hlavně synovi, takže už nejsem tolik zaneprázdněný. Prioritou je pro mě teď moje dcera, na tu se chci soustředit. Zase nemusím vydělávat obrovské peníze, stačí mi jen to, abych byl s ní dobře živ,“ řekl Paroubek v pořadu Prásk.

V současné době se živí jako poradce, navíc přednáší a píše články. Ani tak ale jeho příjmy nedosahují toho, jako tomu bývalo dřív. „Ty požadavky jejích právníků trojnásobně převyšují to, co jsem v loňském průměru měsíčním vydělal. Ale musí začít také něco dělat, živit se nějakou prací, pokud se chce na to soustředit, potřebuje mít na to čas,“ svěřil se Jiří s tím, že Petra Paroubková po něm požaduje 150 tisíc měsíčně, které jí není schopen dát.

Petřiny vlastní příjmy jí totiž na život v luxusu nestačí. Jako tlumočnice angličtiny, řečtiny a ruštiny si může vydělat řádově v desítkách tisíc korun za měsíc. Už ale jen ochranka, která ji v posledních dnech všude doprovází, by ji vyšla na několik tisíc měsíčně.

Asi nejlépe je na tom Paroubkova první manželka Zuzana Paroubková. Ta se živila také jako překladatelka, teď už je ale v důchodu, byt má v osobním vlastnictví a měsíčně jí chodí příjmy z prodeje dalších nemovitostí.

Podívejte se na videa s Jiřím Paroubkem a Petrou Paroubkovou:

Video
Video se připravuje ...

Jiří Paroubek: Petra není schopná postarat se o dceru! Je to únos, půjdu po ní tvrdě! FTV Prima

Video
Video se připravuje ...

Petra Paroubková: Jirka byl málem vdovec! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Fotogalerie
34 fotografií