Na pohřeb se do strašnického krematoria dostavilo kolem 40 lidí, včetně režiséra Františka Filipa, se kterým Dudková dlouhý čas spolupracovala a se kterým se ještě nedávno viděla. „Byla skvělá a byla radost s ní pracovat,“ vzpomíná František, kterého její odchod velmi zasáhl.

Nad rakví promluvila dcera Michaela, poděkovala jí za krásné dětství, lásku a přátelství. „Měla obrovský smysl pro humor, byla velkorysá a přející. Každý problém uměla převést do humoru,“ uzavřela.

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb Jany Dudkové Hana Höschlová, Jan Jedlička

Dudková  patřila mezi výrazné osobnosti televizní dramaturgie a scenáristiky. Její práce je úzce spjatá s Českou, respektive Československou televizí, kde se jako autorka podepsala pod řadu dramatických titulů.

Jako dramaturgyni ji diváci nacházejí v titulcích oblíbených pořadů, jako jsou drama Tažní ptáci, televizní filmy Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny, trilogie o ohnivých ženách, seriály Byl jednou jeden dům a Dnes v jednom domě, Dobrá voda, Sanitka (spolu s dramaturgem Otakarem Fenclem).

Podívejte se také na video z pohřbu Jiřího Ornesta.

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb Jiřího Ornesta (†70): Kdo ho před smrtí navštívil? Hana Höschlová, Jan Jedlička

 

Fotogalerie
18 fotografií