A není to jediný důvod, před rokem její maminka Hana Zaňáková (†76) zemřela po mozkové mrtvici. Nechce dopadnout jako ona. Proto se Slavice rozhodla absolvovat ta nejzákladnější vyšetření, jakousi »technickou prohlídku « svého těla.

„Když jsem zjistila, že existuje místo, kde se za hodinu a půl můžu dozvědět vše podstatné, co potřebuju o svém těle vědět, neváhala jsem,“ přiznala Blesku zpěvačka s tím, že na vyšetření vzala s sebou i svého bratra Karla Zaňáka (54). „On je jeden z nejdůležitějších mužů v mém životě,“ vysvětlila Lucie.

VŠE O LUCII BÍLÉ NA BLESK.CZ ČTĚTE ZDE>>

S dosud známou polovinou výsledků vyšetření je nadmíru spokojená, ale na konečný verdikt si musí počkat ještě dva dny. „Jsou složena tak, aby pokryla hlavní nebezpečí pro dospělého člověka, tedy kardiovaskulární choroby, interní choroby nebo onkologická onemocnění,“ řekl Blesku MUDr. Pavel Boček, jeden z lékařů, který na pražské Klinice Yes Visage provádí životně důležitá vyšetření spolu s ostatními odborníky.

„Zatím máme s bratrem dobré výsledky. Snad bude i ta druhá půlka dobrá. Jsem napjatá. Já bych ale přece cítila, že se se mnou něco děje. Nepřišla jsem sem proto, že mám problém, ale proto, že mi záleží na tom, abych si užívala života,“ vysvětlila Lucie.

Se současným přítelem Radkem Filipim (33) je šťastná a neváhá to troubit do celého světa. „Je mi opravdu moc fajn,“ říká. Přihlásí i jeho na vyšetřovací kolečko, které by odhalilo jeho případné neduhy? „Zatím myslím, že žádné z těch vyšetření není potřeba. Je to chlap, jak má být. I s testosteronem na správném místě,“ odpovídá Bílá se smíchem.

VIDEO: Lucie Bílá představila mladšího milence Radka

Video
Video se připravuje ...

Bílá představila svého šedivějícího kolouška! Už ho i zaměstnala! FTV Prima

Jak to probíhá

  • Odběr krve monitoruje funkci jater, ledvin, slinivky, štítné žlázy, metabolismus cukru, hladinu cholesterolu, odhalí i onkomarkery.
  • Echo srdce může odhalit zvětšené srdce, srdeční vady, poruchy činnosti srdce...
  • EKG popíše, v jakém rytmu a frekvenci srdce pracuje, jestli není ischemie.

  •  Spirometrie, funční vyšetření plic, může odhalit závažné poruchy dechových funkcí, např. astma, fibrózu apod.

  • Ultrazvuk žil zjistí průchodnost žil a tepen či krkavic, odhalí hlubokou žilní trombózu.

  • Sono břicha – ultrazvuk zjistí, jak vypadají játra, ledviny, slinivka, slezina, vaječníky...

  • Body Mass Index – vyjadřuje poměr svalové a tukové tkáně v těle.

VIDEO: Přítel Bílé Radek o otci, kvůli němuž si změnil jméno: Pro mě neexistuje!

Video
Video se připravuje ...

Přítel Bílé Radek o otci, kvůli němuž si změnil jméno: Pro mě neexistuje! David Turek, Lukáš Červený

Fotogalerie
67 fotografií