„Ráno Ivetka vstala o něco dříve než já. Když jsem sešel dolů, už kouřila doutníčky. Uvařila mi čaj a měl jsem tam nachystaný cheesecake, který napekla. V ten den jsem měl narozeniny a ona se ptala, co bych si přál. Řekl jsem jí, ať nic nekupuje, ať mi raději něco namaluje,“ svěřuje vdovec.

Musel do Říčan na policii vysvětlovat jednu z jeho půtek s rivalem Macurou. Když se vrátil domů, Iveta tam nebyla. Hledal ji i u rybníka, kam chodívala venčit Gejšu, když nebyla ani tam, doběhl k železničním závorám. Byly dole. „Kolem projel vlak. Závory se zvedly. Ani ve snu by mě nenapadlo, co se stane...“ vzpomíná Rychtář.

VŠE O JOSEFU RYCHTÁŘOVI NA BLESK.CZ ZDE>>

A jak se dozvěděl o manželčině smrti? „Vrátil jsem se domů a vyrozuměl policii, že se Ivetka ztratila. Během pár minut byli v domě,“ popisuje Rychtář.

VIDEO: Když od smutné události uběhl rok, Josef se před kamerou zhroutil.

Video
Video se připravuje ...

Rok od sebevraždy Bartošové: Rychtář se zhroutil před kamerou Blesku! David Turek, Jan Jedlička

„Jeden policista se mnou zůstal a pak mu něco hlásili ve vysílačce. A on mi oznámil: Vaši ženu jsme našli, je zraněná... Nemohl mi ale říct, co se jí stalo,“ pokračuje vdovec, který si vše dopodrobna vybavuje. „Do toho mi řekli, že je to špatné, že vlak stojí... prostě Ivetka si počkala na ten vlak, co jsem viděl... Museli jsme se minout!“

VŠE O IVETĚ BARTOŠOVÉ ČTĚTE ZDE>>

O životě po smrti Ivety, o vztahu s jejími příbuznými i o tom, zda by se ještě dokázal zamilovat, se Rychtář svěřil Aha! pro ženy. Celý rozhovor čtěte v aktuálním čísle časopisu, který je v prodeji za 8,90 Kč.

Titulní stránka Aha! pro ženy
Autor: Aha! pro ženy

Fotogalerie
55 fotografií