„Je mi už ale dobře! Všichni se tu o mne starají, dělají mi různá vyšetření, jsou na mě milí,“ řekl Blesku herec. Vysíleného a dehydrovaného ho do nemocnice o Velikonocích přivezla dcera, herečka Helena Brabcová (53).

Hrdina legendárního seriálu 30 případů majora Zemana totiž upadl, nemohl vstát a 16 hodin ležel doma na zemi, než ho rodina zachránila. „Pád mu naštěstí neublížil, v nemocnici mu ale dělají veškerá srdeční vyšetření. K hospitalizaci by stejně došlo, i kdyby neupadl,“ říká Brabcová.

Před dvěma lety prodělal její otec srdeční kolaps a byl dva týdny v kómatu. Nikdo tehdy nevěřil, že se probudí. „Proto musí být tátovo srdíčko pravidelně kontrolováno,“ vysvětluje Helena.

Protože má herec za sebou už tři srdeční kolapsy, dcera se rozhodla, že chce mít otce neustále pod dozorem. Proto mu na zahradě vedle svého domu, kde s rodinou žije, postavila dřevěný srub.

„Otec byl tedy neustále pod dohledem. Jenom v noci, když spal, byl sám. Teď vidím, že tátu musím doprovázet i do postýlky,“ říká Helena. Herec se v onen osudný večer chtěl ještě před spaním dívat na televizi, sedl si nešťastně mimo židli a ocitl se na zemi...

Video
Video se připravuje ...

Vladimír Brabec: Opustil Prahu a žije u dětí! Jak se mu to zamlouvá? Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
35 fotografií