Na tatínka si herečka vzpomene, kdykoliv slyší flétnu. Žilka byl totiž nejen slavným hudebníkem, který nahrál mimo jiné znělku slavného rozhlasového Hajaji, ale také legendárním pedagogem, který díky speciální metodě cvičení na flétnu pomohl řadě dětí s astmatem. "Dodnes, kdykoliv je mi zle, tak nějakým zázrakem zaslechnu flétnu. V rozhlase, z otevřeného okna na ulici. Beru to jako signál, dobré znamení, že je tu neustále se mnou, že mě hlídá, a takto se mnou komunikuje," svěřila Blesku Žilková.

Když Žilka 13. dubna 2007 zemřel, byla herečka v pokročilém stádiu těhotenství se synem Melicharem. Už tehdy věděla, že se dítě narodí s vrozenou brániční kýlou, a prognózy nebyly dobré. "Mám proto celých deset let tyto dvě události propojené," povzdechla si herečka.

Na otcově pohřbu ani nenašla sílu dojít až k rodinnému hrobu. "Nešla jsem se dívat, věděla jsem, že se brzy otevře znovu," smutní po 10 letech Žilková. Bohužel, její obavy se naplnily. Měsíc po pohřbu, 14. května 2007, se herečce a Martinu Stropnickému (60) narodil syn. Lékaři o jeho život bojovali 198 dní, zachránit jej ale nedokázali. Melichar 27. listopadu zemřel.

Jak vzpomíná Žilková na své dětství a tatínka?

Video
Video se připravuje ...

Nejhorší vánoční dárek Žilkové? Herečka promluvila o traumatu z dětství! 

Fotogalerie
25 fotografií