Jde přitom jen o příjemnou formalitu. Už teď Monika užívá příjmení Babišová, spolu pár vychovává dceruVivien (17) a syna Frederika (13). I Babiš přiznává, že jim chyběl jen »ten papír«. Evidentně o něj ale hodně stál.

„Do Moniky jsem se zamiloval hned při prvním setkání, bylo to osudové setkání. Známe se 25 let, spolu jsme 23 let, dala mi dvě krásné děti. Vím, že na začátku si svatbu přála a já jsem ji zklamal. Když jsem po dlouhé době přišel, tak mě odmítla. Je na mě naštvaná, že jsem šel do politiky a pokazil nám klidný rodinný život,“ říká.

Monika nakonec podlehla. „Uvědomila jsem si, že to bude pro všechny z nás asi lepší, když bude vše tak, jak to má být. Andreje miluju a jiného muže bych stejně už nechtěla,“ svěřila Blesku. Největší radost prý měly děti. A jak si při žádosti počínal?

Poklekl před partnerkou na koleno a nabídl prsten? „To už jsem udělal před pár lety, a teď to chtělo jen nějak oprášit,“ směje se. Svatbu prý Monika chtěla skromnější, jenže… „Andrej mě opět přemluvil… Vše se bude odehrávat tady v Čechách, abychom si to nekomplikovali s dopravou svatebčanů,“ dodala Monika.

Video
Video se připravuje ...

Upřímná Monika Babišová: Andrej mě štve, když nechává nepořádek! Jan Jedlička, Tomáš Polák

Podle Babiše by mělo přijít na 200 hostí. Budou mezi nimi také politici, třeba prezident Miloš Zeman (72)? „Ne, zveme jen přátele a rodinu,“ tvrdí Babiš. Podle informací Blesku by měl mezi zvanými být nejzlatější ze Slavíků. Zazpívá Karel Gott (77)? „O Karlu Gottovi jsme mluvili, ano, my se známe, ale že by měl vystupovat, to tedy nevím,“ nechtěl to – stejně jako přesný termín a místo svatby – příliš rozebírat.

Podle časopisu Forbes Babiš ovládal v minulém roce majetek v hodnotě 70 miliard a byl po Petru Kellnerovi druhým nejbohatším Čechem. Za rok 2015 přiznal příjmy skoro 140 milionů. Když se ho v souvislosti s kauzou korunových dluhopisů ptali novináři na příjmy, řekl: „Od roku 1993 jsem jako fyzická osoba oficiálně vydělal 1,8 miliardy korun…“

Kvůli zákonu o střetu zájmů vložil akcie svých firem do svěřenských fondů, na které dohlíží mj. také Monika. S ní i dětmi žijí v rozsáhlé vile v Průhonicích. Vedle toho Babiš vlastní ve Francii michelinskou restauraci.

Video
Video se připravuje ...

Manželka ministra financí Monika Babišová vynesla nejdražší outfity! Simona Krainová

Babiš už byl v minulosti ženatý se spolužačkou z gymnázia Beatou, mají dceru Adrianu a syna Andreje. Vdaná byla také Monika. V devatenácti si vzala svou o tři roky starší lásku.

Narození svých mladších dětí Andrej nestihl. „Já o to kvůli psychické podpoře stála a on sliboval, že přijde. Ale když jsem rodila Vivien, kupoval nějakou firmu, a když přišel na svět Frederik, bylo to něco podobného.“

Co o svatbě ještě prozradili?

Monika: „Nervózní určitě jsem, bojím se, aby vše dobře dopadlo. Nebude to úplně nejmenší svatba a já jsem puntičkář. Chci, aby vše bylo tak, jak si představuji.“

Andrej: „Na svatební cestu bych chtěl na Bora Bora, ale nevím, v kterém roce.“

Monika: „Šaty nemám, budou snad koncem května. Už mi vzali míry a teď se jen modlím, jak v nich budu vypadat. Našla jsem si obrázek šatů na netu a do těch jsem se zamilovala. Pak jsem hledala návrháře, který by je vlastně ušil. Docela mi to trvalo, ale už je vše zařízené. Bude to překvapení a doufám, že hezké.“

Andrej: „Za svědka půjde můj dlouholetý přítel. A svatební dar nechci.“

Monika Babišová: Nad dortem promluvila o strachu ze stáří.

Video
Video se připravuje ...

Monika Babišová: Nad dortem promluvila o strachu ze stáří. Jan Jedlička, Tomáš Polák

Fotogalerie
57 fotografií