Předběžné opatření se mělo týkat podrobností o průběhu společného života, rozvodu, majetkovém vyrovnání i všeho kolem dcery Margarity (7). Tu může Paroubek podle dalšího soudního rozhodnutí vídat dva víkendy v měsíci.

„Promiňte, ale nebudu se k tomu vyjadřovat,“ řekl včera Blesku expremiér. Stejný postoj zaujala i Paroubková. Ta po odchodu z domu v pražské Velké Chuchli našla azyl v panelákovém bytě a začala pracovat jako lektorka v jazykové škole.

Stále ale nevychází na veřejnost bez doprovodu bodyguardů. Očekávaným scénářem je rozpad manželství, ale Paroubek ještě neztrácí naději. „Jsem pro zachování rodiny a společnou péči o dceru,“ řekl pro Expres.cz.

V případě rozvodu už má ale další postup naplánovaný a je připravený bojovat o střídavou péči.  „Samozřejmě že ji chci. Tam je věc stále otevřená. Pro naši dceru to bude lepší,“ tvrdí expremiér.

Ten již dříve pro Blesk řekl, že Margarita by byla ráda, kdyby se k sobě s manželkou vrátili. „Když jsem jí řekl, že by bylo nejlepší, abychom se k sobě s maminkou vrátili, tak holčička vřele souhlasila,“ popsal rozhovor s dcerou Paroubek.

Atmosféru kolem rozvodu dokresluje i zásah policie před vilkou v Chuchli. Podle svědectví sousedky se tam strhla potyčka mezi dvěma muži a Paroubkem.

„Viděla jsem, jak na něj dotírají a on gestikuloval rukama. Zřejmě se bránil,“ popsala incident svědkyně. Podle expremiéra se jednalo o útok na jeho osobu. K zásahu policie nakonec nedošlo. Kdo na policii volal, se neví...

Jiří Paroubek si s dcerou vyrazil na pouť:

Fotogalerie
54 fotografií