Prvně se spolu pomilovali v roce 1980 po společném natáčení na Kavčích horách v pražském hotelu Alcron. Poté se spolu začali stýkat. Ona jezdila za ním do Prahy, on za ní do Ostravy.

Nebo si alespoň psali milostné dopisy. Ty ovšem našla Vávrova manželka a nejpikantnější pasáže poslala podváděnému Pavlíkovi. „Následoval rozvod, protože ani Ivoš, ani já jsme už od manželství nic nečekali,“ tvrdila Špinarová.

VIDEO: Jak dnes Vávra vypadá a jak na tom je?

Video
Video se připravuje ...

Nemocný Víťa Vávra: Chtějí, abych přestal pít... Ale to nevydržím! Zuzana Bubílková, Tomáš Sovinský, Lukáš Červený

Rozvedli se v květnu 1984 a už v červenci Věra stála před oltářem s Víťou. „Byli jsme zamilovaní, ale nepřemýšleli o budoucnosti. Já už s Pavlíkem žít nemohla, a tak jsem si v Ostravě pořídila svůj byt.

V Praze jsem žít také nemohla, syna jsem nechtěla brát ze školy, kde měl svoje kamarády, profesorku nebo skauty. Pendlovali jsme tedy mezi dvěma domácnostmi,“ vzpomínala zpěvačka.

Věra měla se svou skupinou Speciál hromadu práce, Víťa se svou kapelou kšefty téměř žádné. Zamilovaná zpěvačka proto kvůli němu založila skupinu Notabene a potom udělali projekt společných koncertů včetně dvou duetů.

Video
Video se připravuje ...

Víťa Vávra (62): Mám neléčitelnou nemoc! Manželka se se mnou kvůli tomu rozvedla! Zuzana Bubílková, Tomáš Sovinský, Lukáš Červený

A to Špinarová hodnotila jako zásadní chybu. „On měl jiné publikum než já a koncertů ubývalo. Kapelu jsem musela rozpustit. Naštěstí jsem měla našetřené peníze a občas natáčení. Víťa nic,“ svěřila se Věra s tím, že i manželství byl jeden velký omyl.

„Neměli jsme se vůbec brát! Bylo to zbytečný. Nemínila jsem jít z Ostravy, on z Prahy, takže to bylo patnáctileté manželství na dálku.“ zkonstatovala nakonec Věra, kterou Vávra prakticky na několik let zničil. Až když se v roce 1999 rozvedli, odrazila se ode dna a začala nový život.

Video
Video se připravuje ...

To nejlepší z Věry Špinarové (†65): Plná života a smíchu řádila u Krause! FTV Prima

Fotogalerie
65 fotografií