Špinarová o smrti bratra promluvila ve své knize vzpomínek. „Bylo to takové mé tiché druhé já. O to krutější byla zpráva, která přišla na Vánoce v roce 1981. Mého bratra našli ubitého k smrti – bylo mu 28 let a jeho vražda se nikdy nevysvětlila. Na dlouhá léta se potom Vánoce pro mě staly tím nejsmutnějším svátkem v roce,“ přiznala zpěvačka.

Video
Video se připravuje ...

Zemřela Věra Špinarová (†65): Naposledy si Blesku postěžovala, že žije bez lásky... Tereza Kühnelová, Lukáš Červený

Následovalo velice krušné období. „Když se rok přelomil, byla jsem psychicky na dně. Po jednom koncertě mě začala bolet ruka a ráno jsem skoro nemohla vstát z postele – zdálo se mi, jako bych měla polovičku těla úplně paralyzovanou. Jenže večer nás čekal reprezentační ples, a tak jsem to rozchodila a šla zpívat. Složila jsem se přímo na pódiu a od mikrofonu mě rovnou odvezli do nejbližší nemocnice do Nového Jičína. Necítila jsem nohy, ochrnula jsem,“ popsala svůj stav novinářce Karin Stružkové.

Video
Video se připravuje ...

Špinarová: Naložím se do vířivky! Markéta Reinischová, Jan Jedlička, Luděk Mazák

„Ležela jsem tam téměř tři týdny – kompletně prochlazená páteř s ústřely, které mi šly nejen do nohou, ale i do hlavy. Vozili mě na vozíku a já přemýšlela o tom, jestli vůbec budu ještě někdy chodit. Kolegium lékařů se radilo dokonce o operaci páteře, ale naštěstí se to nakonec obešlo bez ní. Na zpívání jsem ani nepomyslela. Ale jakmile se mi trochu ulevilo, už jsem byla jako na trní a nejraději bych stála před mikrofonem. Ještě rok jsem potom musela jezdit na rehabilitační cvičení, ale nakonec všechno dobře dopadlo,“ dodala zpěvačka, která v neděli podlehla zástavě srdce.

Video
Video se připravuje ...

To nejlepší z Věry Špinarové (†65): Plná života a smíchu řádila u Krause! FTV Prima

Video
Video se připravuje ...

Věra Špinarová (†65): Pár dní před smrtí natáčela TopStar! Co řekla o Heidi Janků? FTV Prima

Fotogalerie
32 fotografií