Zprávu o smrti Věry Špinarové oznámil její syn Adam Pavlík. „Chtěl bych poděkovat celému zdravotnickému týmu a lékařům nemocnice v Motole za péči, kterou mé mamince věnovali. Zároveň chci poděkovat všem fanouškům a přátelům za podporu a účast v této těžké chvíli, kterou já a celá naše rodina prožívá,“ uvedl zpěvaččin syn, který byl s maminkou do poslední chvíle.

Mezi posledními, kdo se se Špinarovou setkal, byl Martin Dejdar. Ten měl i možnost si s ní v show Tvoje tvář má známý hlas zazpívat její hit Jednoho dne se vrátíš. „Její smrt mi je strašně líto. Nikdy nezapomenu, že jsem byl jedním z posledních, kdo si s ní mohli popovídat, zazpívat její písničku a ještě jsem od ní dostal pochvalu. Věra Špinarová byla naprosto čistý člověk a jako jeden z mála nikdy neuhnula,“ vzpomínal Dejdar.

Zarmoucená je i zpěvačka Petra Janů, která s Věrou odehrála několik vystoupení a turné. „Je mi strašně smutno, je to veliká škoda. Za prvé jsme si moc rozuměly, jely jsme spolu dvě turné, a za druhé vidím, že už to padá v mém lese,“ uvedla pro ČTK. Přidal se i muzikant Richard Krajčo. „Jednoho dne se vrátíš, Věrko. Ostrava tě bude vždy milovat a my taky,“ vzkázal přes Facebook.

Věru Špinarovou jsme měli asi všichni moc rádi. O to víc její odchod bolí,“ napsal Blesku Štefan Margita.

Pane bože, co se to děje??? Odešla mi další kamarádka, kolegyně a obrovská zpěvačka!!! Věrko, budeš nám všem moc chybět!!!!“ smutní zpěvačka Hana Křížková.

Náhlý zásah, smutek, šok, měla jsem ji ráda, mám a budu ji mít ráda...R.I.P.,“ reagovala Eva Holubová.

„Věrko, díky, že jsi mi v roce 1970 nazpívala mou písničku Domu mířím, venku svítá,“ napsal skladatel Petr Hanning.

„Je to strašně smutné a dost nečekané. Nikdo nevěděl, jak to dopadne, přesto to překvapilo. Vždyť byla navíc mladá! Pětašedesát let dnes není žádný věk. Je mi to strašně líto, ale nedá se bohužel dělat nic jiného, než na ni pěkně vzpomínat. Zaplaťpánbůh, že alespoň netrpěla. Když odejde někdo z mých kolegů, navíc takhle talentovaných, je to vždy tragédie,“ řekl Super.cz.

„Věra mi bude moc chybět. Znala jsem ji od jejích jedenácti let, kdy začala zpívat. Věra Špinarová byla velká duše, kterou jste cítili, když jste si ji poslechli. Byl to skutečný solitér, originál,“ řekla Super.cz Hana Zagorová

 

 

Anna K o smrti Věry Špinarové
Autor: Facebook

Martha Elefteriadu o smrti Věry Špinarové.
Autor: Facebook, Twitter

 

Miro Žbirka o smrti Věry Špinarové.
Autor: Facebook, Twitter

Na sociální síti se to smutečními vyjádřeními a lítostnými vzkazy jen hemží.

Milan Peroutka o smrti Věry Špinarové
Autor: Facebook, Twitter

Zavzpomínala i Lucie Bílá či Martin Chodúr.

Lucie Bílá o smrti Věry Špinarové
Autor: Facebook, Twitter

Martin Chodúr o smrti Věry Špinarové
Autor: Facebook, Twitter

Zavzpomínal i klávestista Roman Dragoun z kapely Progres 2. 

Roman Dragoun o smrti Věry Špinarové
Autor: Facebook

 

K vyjádření soustrasti se přidali i mnozí z politických řad. Vzpomínku vyjádřil i šéf hnutí STAN Petr Gazdík, který ovšem popletl její jméno a chybný příspěvek z Twitteru záhy smazal.

Petr Gazdík o smrti Věry Špinarové.
Autor: Twitter

 

Bohuslav Sobotka o smrti Věry Špinarové
Autor: Facebook, Twitter

Daniel Herman o smrti Věry Špinarové
Autor: Facebook, Twitter

Video
Video se připravuje ...

Zemřela Věra Špinarová (†65): Naposledy si Blesku postěžovala, že žije bez lásky... Tereza Kühnelová, Lukáš Červený

Naprosto zdrcený je také frontman kapely Eddie Stoilow Honza Žampa. „Jsem nejvíc smutnej. Nemám slov. Měli jsme plány a Věra měla spoustu sil a chuti,“ komentoval pro iDnes.cz odchod Věry Špinarové Honza Žampa, s jehož kapelou Špinarová chystala společný duet. „Obdivoval jsem ji. Byla jedna z mála, kteří uměli lidem naježit chlupy feelingem, jenž je nezbytný pro vyjádřeni skrze hudbu. Příjemně mě šokovala, když o mně opakovaně mluvila jako o ‚panu zpěvákovi‘, který prý ten feeling taky umí ovládat. To považuji za svůj životní úspěch. Věra byla do poslední chvíle na pódiu. Myslím, že by to jinak ani nechtěla,“ dodal Žampa.

Jitka Zelenková o smrti Věry Špinarové
Autor: Facebook

Bořek Slezáček o smrti Věry Špinarové
Autor: Facebook
Ilona Csáková o smrti Věry Špinarové
Autor: Facebook

 

Monika Absolonová o smrti Věry Špinarové
Autor: Facebook
Láďa Hruška o smrti Věry Špinarové
Autor: Facebook

 

Video
Video se připravuje ...

Věra Špinarová Markéta Reinischová, Jan Jedlička, Luděk Mazák

Fotogalerie
56 fotografií