Ve středu odpoledne z dveří panelového domu v Praze 8 vylezla zkroušená postava. Nenalíčená, štíhlejší než kdy dříve. Paroubková rozhodně nevypadala jako hvězda společenských akcí, jak si ji veřejnost před šokujícím rozchodem navykla vnímat. Už jen z fotografií Blesku je evidentní, že současnou situaci neprožívá v klidu.

Do oranžového volva nastoupila i s dvěma gaskoňskými basety, které si od Paroubka odvezla, když před ním utekla. A v autě, které řídili její bodyguardi – bez nich se nikam ani nehne – vyrazila směrem do centra, zřejmě vyzvednout dceru Margaritu (7) ze školy.

Právě dcera je přitom kamenem úrazu mezi manželi. Na jedné straně je totiž Paroubek, který zřejmě pořád touží po návratu rodiny, na druhé Paroubková, která to odmítá. A uprostřed holčička. „Když jsem jí řekl, že by bylo nejlepší, abychom se k sobě s maminkou vrátili, tak holčička vřele souhlasila,“ řekl před časem expremiér Blesku.

Margaritu může otec vídat každý lichý víkend díky předběžnému opatření soudu. A nevyloučil, že by ji chtěl mít ve své péči. Právě na dohodě o holčičku stojí a padá jeden z nejtajemnějších rozchodů.

VIDEO: Jak si minulý společný víkend tatínek s dcerou užili?

Hádka, rvačka, volání policie!

Jak šílená je atmosféra mezi Paroubkovými, dokládá i svědectví jejich sousedky z konce minulého týdne. Situace před domem Paroubkových v pražské Velké Chuchli vyžadovala dokonce telefonát mužům zákona!

„Byla jsem na rohu ulice a viděla, jak se pan Paroubek brání dvěma mužům, kteří jako by na něj dotírali. On gestikuloval a otáčel se k nim zády, asi se bránil,“ říká nejmenovaná paní webu Expres.cz. „Nebyla jsem tak blízko, abych slyšela, o co jde. Ale paní Paroubkovou jsem poznala, asi chtěli do domu a pan Paroubek je tam nechtěl pustit,“ citují ji.

„Byl to útok na mou osobu,“ říká k tomu Paroubek. Situace ale mohla být klidně opačná a bodyguardi třeba chránili svoji zákaznici. Paroubková s médii od odchodu ze společné domácnosti nekomunikuje. Je však pod neustálým dohledem ostrých hochů, možná i kvůli strachu z manžela. Ten zase mluví o jejím křehkém psychickém stavu.

K domu dokonce přijela i policie. „Mohu potvrdit, že jsme v uvedeném termínu z této lokality skutečně přijali oznámení na linku tísňového volání. Nicméně policisté nakonec nemuseli jakkoli zakročovat, neboť celá oznamovaná událost pominula ještě před jejich příjezdem,“ sdělil policejní mluvčí Tomáš Hulan. Kdo ale policii volal, neřekl.

VŠE O ROZCHODU PAROUBKOVÝCH ČTĚTE ZDE>>

Fotogalerie
94 fotografií