Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Hromy a blesky jubilanta Bartošky: Aféra ve Varech, konflikt s Ovčáčkem a debilní youtubeři

/
  • Jiří Bartoška si v životě prošel kdečím.
    26. března 2017 ● 07:38

    Herec Jiří Bartoška slaví 70. narozeniny. Jeho život byl plný zážitků, momentů, na které herec nechce nikdy zapomenout, a také těch, které ho zvedly ze židle. S jakými konflikty se Bartoška setkal?

  • 1.

    Konflikt s Agátou Prachařovou

    Herec Jiří Bartoška je už roky ředitelem Filmového festivalu v Karlových Varech a už od samého počátku se snaží udělat z něj prestižní filmovou akci. V roce 2012 však byla jeho pověst málem poškozena opilou Agátou Hanychovou a jejím přítelem Mirkem Dopitou. Ti se nezřízeně opili v baru a pak napadli fotografa, který je fotil. Oba skončili na policii a od Bartošky dostali zákaz na festival.

    V těchto pozicích Agátu její rodina ráda neuvidí.
    Autor: Marek Pátek, Pavel Machan

    Opilou a zuřící Agátu museli uklidňovat policisté.
    Autor: Marek Pátek, Pavel Machan

    Bosá Agáta napadla amatérského fotografa.
    Autor: Marek Pátek, Pavel Machan

    Video
    Video se připravuje ...

    Takhle v létě Miroslav Dopita zmlátil amatérského fotografa Marek Pátek, Jan Jedlička

    Fotogalerie: Jiří Bartoška slaví 70: Velký přehled jeho…
    55 fotografií

  • 2.

    Bartoška a youtubeři

    Ne každý je fandou moderních vlogerů a youtuberů. Herec Jiří Bartoška mezi ně určitě nepatří a nebojí se to říct nahlas. „Je to strašně těžké, ale začíná to v rodinách. Děti sedí u počítačů, poslouchají, co jim říkají nějací debilové, kteří si říkají youtubeři, a maminky je ještě vozí na tábory, aby se s nimi osobně potkaly,“ řekl herec v rozhovoru pro Magazín MF Dnes.

    Misha si natáčením videí na YouTube vydělává pohádkové peníze.
    Autor: reprofoto YouTube

  • 3.

    Český lev

    Letos si nejvíc sošek Českých lvů odnesl film Masaryk. Tím si však akademie zasloužila velkou kritiku i od Jiřího Bartošky. „Podle mě je to trochu nefér, mělo se dostat na víc snímků, nejen na Masaryka. Je to trochu levárna, když vezmete v úvahu, že se vítězný film promítal jen sedm dní v jednom kině,“ protestuje herec a prezident karlovarského festivalu. „Podobně nevím, proč soutěží Anthropoid, když je to britský film. Ale taková jsou prostě pravidla,“ řekl serveru iDnes.cz Bartoška. 

    Nejlepším filmem se stal Masaryk. Českého lva převzali z rukou Evy Zaoralové a Jiřího Bartošky Rudolf Biermann a Julius Ševčík.
    Autor: Pavel Machan, Marek Pátek, David Kundrát, Martin Hykl

  • 4.

    Bartoška vs. Ovčáček

    Konflikt měl herec Jiří Bartoška i s Jiřím Ovčáčkem. Herec se opřel do prezidenta Zemana a to samozřejmě přitáhlo pozornost jeho mluvčího. „Žádáme prezidenta, aby ustal v šíření hrubostí a lží a omluvil se za ně,“ říkal ve videu Týdny občanského neklidu herec a šéf karlovarského filmového festivalu. Umělci si stěžovali na otáčení země na Východ - směrem k Číně. Protestovali proti dopisu čtyř ústavních činitelů, který jako ujištění věrnosti Číně přišel po schůzce ministra kultury Daniela Hermana (KDU-ČSL) s dalajlámou. „Zvonit klíči a podepisovat petice nestačí, do Ruska a Číny nepatříme. Chtěli jsme zpět do Evropy, ne do Hulvátova,“ dodal Bartoška a společně s Dykem vyzýval „Nemlčme a braňme se“. 

    Ovčáček se však iniciativě umělců de facto „vysmál“. „Pokud jde o akci týdny neklidu, kterou oznámili umělci a kde zazněla i slova o stávkách divadel, zdá se, že divadla, která mají plné sály, mají jiný přístup než ta, která mají sály prázdné,“ komentoval výzvu umělců na úterní tiskovce Ovčáček.

    Video
    Video se připravuje ...

    Bartoška a Dyk proti Zemanovi: Stávkujte, bude-li to nutné LaFabrika


  • 5.

    Konflikt s rakovinou

    A největší problém, který musel Jiří Bartoška řešit? To byl konflikt se sebou samým. Jeho tělo se totiž vzdalo zákeřné rakovině mízních uzlin. Naštěstí však Jiří Bartoška vyhrál a je opět mezi zdravými. Může organizovat filmový festival v Karlových Varech a věnovat se hraní. Všechno nejlepší!

    Jiří Bartoška s manželkou Andreou po příchodu na České lvy
    Autor: Paparazzi

  • 6.

    Bartoška vs. ženy

    Jiří Bartoška bezesporu vždy patřil a stále patří mezi nejvíce sexy herce. Často hrál lamače ženských srdcí, svůdníky a alfasamce. Sám si ale myslí, že by se to s ženami nemělo nějak přehánět. „Četl jsem geniální článek – Před kamerou za kamerou nesmí lesba stát. Nějaké ženy z Kalifornské univerzity udělaly studii o tom, že ženy netočí tolik filmů jako muži, že málo hrají v seriálech. Dospěly k tomu, že v seriálech je ženských postav čtyřicet procent a ve filmech dvacet procent. To je idiocie,“ svěřil se před časem Bartoška časopisu Týden. 

    Mírně postelová scéna ve snímku Panoptikum města pražského
    Autor: archiv

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 13

bullshit: Zdá se mi, že už je přeBartoškováno. Nevím odkud vykoukne. Takto se mi zprotivil třeba Kohák, ten je taky všude. Zachvíli bude jako Bohdalová. Oblíbený herec se stává verpanem.

(26. 03. 2017 19:47)

lalia: Co si mají co umělci diktovat,že se blížíme Rusku a Číně?Musí být vše podle herců?Když chtějí do Ameriky mají hranice otevřené a nikdo je nedrží.Bartoška byl jako mladý krásný a líbivý herec hlavně u žen.Poslední léta se změnil,jde tvrdě po penězích a dělá chytrého mistra světa.Uplně si to pokazil u naší generace.

(26. 03. 2017 16:59)

ivoadler: Názory Bartošky a spol. - demokracie je v ohrožení, pokud nelezeme do prd ele zemím, které jsou od nás na západ. Západ ale není jediná světová strana. Vyvážená "politika všech azimutů" naší zemi naopak prospívá. Lezení do prd ele západu už jsme zažili před druhou světovou válkou.

(26. 03. 2017 16:44)

joudajoudovy: a kam radi sveho protekcniho synacka janecka, ktery si na sve prijde na kazdem filmovem festivalu a patri mezi 5.nejbohatsich superdedicu z rad zlate mladeze? http://www.extra.cz/5-nejbohatsich-superdedicu-z-rad-zlate-mladeze-prohlednete-si-lovnou-z ver-prazskych-zlatokopek-ktery-ze-synku-bohatych-je-prave-volny Janek Bartoška byl zase šťastný, že je život krásný. Jeho taťka Jiří právě zakončil 50. ročník karlovarského filmového festivalu, a tak měl Janek přeci co slavit. V Puppu slavil tak vehementně, že kromě klasického osahávání dívek došlo i na líbání s bodyguardem. Ten hlídal schody do privátního klubu, kam už Janek Bartoška sotva šel po svých. Zamotala se mu hlava, bodyguardovi padnul do náruče a pak ho asi z vděku ještě počastoval pusou na tvář. takze dle tatky bartaka - pro sveho protekcniho spratka nejaky ten odkloneny milionek z dani, vymetani v.i.p. klubu, a oziracka jsou pripravou pro dobre naslapnutou budoucnost. ze by si tatka smoula pri svem hlasani o narusene demokracii spletl pojmy o rovnych prilezitostech? cemu se vlasne divit, kdyz omezeni ci ztrata osobnich vyhod prevysuje nad zajmem obcanu CR. jak rika: "oni jsou pouze hloupy povl a ja vasou dosazeny inteligent."

(26. 03. 2017 10:55)

konecnik:  S youtubery ma naprostou pravdu. S tou Agatou take. Kdyby neblaznil s tydny neklidu, tak pro me fajn herec a reditel skveleho festivalu

(26. 03. 2017 10:32)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy