Kostelka si při příležitosti svých devadesátin s Bleskem povídal na svém statku v Kamberku. Vitální herec, jehož miluje i nejmladší generace díky dlouholetému působení v Kouzelné školce na České televizi, podle svých slov překonal vážné zdravotní potíže. 

Video
Video se připravuje ...

Kostelka alias děda Lubin z Kouzelné školy: Přišel jsem o jedno oko! Petr Macek, Jan Jedlička

„Abych řekl pravdu, od pětaosmdesáti let na mě začaly jít neduhy. Špatně jsem chodil, už v osmdesáti jsem musel zanechat tenisu! Najednou jsem měl těžký nohy. A aby to hráli jen na mě, to bylo vyloučený, takový tenis nemám rád. Tak jsem dostal hůlčičku a chodil s ní, až jsem jednou upadl. Naštípl jsem si stehenní kost. Takže záchranka, odvezli mě a řekli mi, že to nemohou operovat, že musím ležet a že to bude dobrý, když budu poslouchat jejich rady. Takže jo, zahojilo se to, ale chodit jsem stejně nemohl. Zhubnul jsem totiž 15 kilo, jak jsem nic nedělal, a odešly mi svaly. Ale bojoval jsem, byl rok v nemocnici, a posledních šest měsíců na Malvazinkách. Fantastické rehabilitační centrum. Tam jsem se chytl. Teď mám 68, tak je to dobrý,“ prozradil.

Video
Video se připravuje ...

Lubomír Kostelka na prahu 90tky: Překonal obří zdravotní potíže! Jaké? Petr Macek, Jan Jedlička

Přestože pohybovat se už může, zlobí ho, že oslepl na jedno oko. "Jednou v noci jsem se probudil, šel na toaletu a v tu vteřinu, než jsem došel k vypínači a rožnul jsem, tak namísto abych viděl, tak se mi před očima udělala černá díra. Koukal jsem jako blázen, co se to děje, na jedno oko jsem viděl, na druhé ne. To oko mám úplně pryč, mám na něm asi jen dvacet procent vidění. Když se na vás podívám jen tím jedním okem, nevidím nic, vůbec nic. Zvykl jsem si. Je nás víc s jedním okem, třeba bratr Žižka,“ bere stáří s humorem.

Jak Kostelka bydlí? Podívejte se na video!

Video
Video se připravuje ...

Legendární Lubomír Kostelka oslaví 90: Ukázal svůj zrekonstruovaný statek! Petr Macek, Jan Jedlička

Fotogalerie
18 fotografií