Určitě ho znáte ze seriálů Rodinná pouta nebo Ordinace v růžové zahradě. Tomáš Krejčíř je sympaťák, který se už ale v televizi nevyskytuje. Byl mnoho let členem mormonské církve a ta způsobila, že se herecky nedostal tak daleko, jak by mohl. Nakonec ji opustil.

„Bylo to, jako když vyrostete z dítěte a dospějete. Začal jsem vidět určité souvislosti a určité mezery. Začal jsem klást otázky, a odpovědi nepřicházely. To byl ten moment, kdy jsem začal být skeptický a řekl si – ono to všechno není tak,“ uvedl herec v rozhovoru.

Krejčíř je momentálně skeptický a co se týká nějakých vyšších sfér, drží se při zemi. „Nemůžu říct, jestli v něco věřím, ale rozhodně nejsem ateista. Já prostě žiju. Snad to nevyzní pateticky, ale věřím v život, ten sám o sobě je cesta,“ zapřemýšlel herec.

Svěřil se také s tím, že je milovníkem kvalitního rumu. Pravidla mormonské církve totiž zakazují pít alkohol. „Všechna omezení jsem dodržoval a vůbec mi to nevadilo. Možná právě proto dnes vypadám, jak vypadám. Ne že bych si o sobě myslel, že jsem nějak krásný, ale nepodepsal se na mně za dvacet let alkohol,“ vysvětlil.

Tomáš Krejčíř je otcem pěti dětí. Tři má s partnerkou Gábinou. „Ten první vztah jsem trochu nevybral. S dětmi mám dnes vztah v pohodě. Tyto tři děti jsme vychovávali v mormonské víře, ale právě na nich jsem viděl, že to není pro ně dobré. Nikdy jsem na ně netlačil, a když jsme je tam vzali, tak jsem viděl, že byly takové stažené,“ uvedl. Nyní herec žije s druhou partnerkou Petrou a s ní vychovává dvě děti. 

KDO JSOU MORMONI?

Mormonismus je duchovní směr několika různých společenství na pomezí křesťanství spojených s postavou proroka Josepha Smithe nebo jeho dílem. Podle učení mormonů byly Josephovi v roce 1827 předány andělem zlaté desky, sepsané v »reformované egyptštině«. Smith pak tyto záznamy přeložil do angličtiny a vydal jako Knihu Mormonovu. Členové těchto skupin se nazývají mormoni.

CO MUSÍ KAŽDÝ ČLEN DODRŽOVAT?

☛ Mají zákon cudnosti, navazování nevázaných sexuálních vztahů je »Satanův plán«.

☛ Každý člen musí ze svého platu nebo jiného příjmu odevzdávat 10 % církvi (tzv. zákon desátku).

☛ Striktně zakázané jsou alkohol, kouření, drogy, jakékoli tetování i kremace (spalování) mrtvých.

VIDEO: ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ, VE KTERÉ TOMÁŠ KREJČÍŘ HRÁL, JE PLNÁ ZVRATŮ STEJNĚ, JAKO HERCŮV ŽIVOT.

Video
Video se připravuje ...

Smrt Valerie Zawadské v Ordinaci: Před kolapsem nestihla poslední přání! TV Nova

Fotogalerie
17 fotografií