Pamatujete si písničku Hej, mistře basů? Ještě aby ne. Tento hit se totiž vepsal do paměti snad každému. A nezapomenutelný byl nejenom Karel Vágner, který ho složil, ale také zpěvačka Hanka Zagorová, která ho s láskou zpívala.

V pondělí večer se v Lucerně sešly ty nejznámější tváře českého šoubyznysu, které spojuje nejenom hudba, ale hlavně láska k hudebníkovi a skladateli Karlu Vágnerovi. Ten zde totiž oslavil svoje 75. narozeniny. A že o gratulanty nebyla nouze. V paláci Lucerna bylo totiž narváno k prasknutí.

Na koncert samozřejmě dorazila Karlova velká kamarádka Hanka Zagorová. „Přinesla jsem Karlovi kytku. Ale dárek mu dám pak osobně někde v soukromí,“ řekla Blesku a utíkala do zákulisí, aby se připravila na svoje vystoupení. S Karlem Vágnerem totiž zpívali legendární píseň Hej, mistře basů. Písní Všechno je jen jednou mu popřál zpěvák Václav Neckář. „Kájo, předběhl jsi mě, ale jen o rok,“ dodal a svým zpěvem dojal diváky v sále. Dalšími gratulanty, kteří přišli na koncert zahrát a zazpívat, pak byli například Michal David, Jiří Suchý, se kterým si Vágner zazpíval píseň Pramínek vlasů, Standa Hložek a hlavně zahraniční hvězda Bernie Paul! Třešničkou na dortu pak byl Karel Gott, který nejen, že na oslavu dorazil, ale vystoupil i na pódiu.

Fotogalerie: 75. narozeniny Karla Vágnera v Lucerně
31 fotografií

Mezi nezpívajícími hosty se objevil například ministr financí Andrej Babiš s manželkou Monikou, generální ředitelka Czech News Center Libuše Šmuclerová s dcerou Justinou Annou nebo Zdeněk Troška. Dorazila také bývalá první dáma Dagmar Havlová, která se výborně bavila při hitech Michala Davida. Bývalé první dáme také Karel Vágner věnoval kytici, protože má narozeniny ve stejný den, jako on. K přání pro oslavence se připojila i Jiřina Bohdalová, která ho nazvala dokonalým muže, muzinkantem ale i kamarádem a tátou.

A samozřejmě nesměla chybět Vágnerova rodina. Eliška Bučková dorazila s jeho synem Jakubem Vágnerem a přišly také všechny Vágnerovy manželky, které měly na starost občerstvení a povedlo se jim to na jedničku. Všichni se po hudebním předkrmu olizovali až za ušima. „Řekněte mi, komu dalšímu přijdou popřát i ženy po rozvodu?“ žertoval Vágner a měl pravdu. Taková harmonie se totiž jen tak nevidí!

VIDEO: Podívejte se, jak byl Karel Vágner už v lednu před narozeninovým koncertem v Lucerně nervózní.

Fotogalerie
52 fotografií