Muzikál Čas růží vzešel z pera Sagvana Tofiho a má být oslavou největších hitů českého Slavíka. „Před mnoha lety jsem si vysnil to, že bych chtěl z písní našeho nejlepšího zpěváka napsat muzikál, a spoustu let jsem střádal veškeré informace, poslouchal každé slovo, všechno sledoval a jsem rád, že jsem si teď ten sen mohl splnit,“ řekl Blesku Sagvan Tofi.

Na premiéru, která se konala ve čtvrtek, se sjela celá řada hvězd a v hledišti nechyběl ani samotný Karel Gott. Na premiéru však odmítl přijít Ladislav Štaidl, který složil hudbu k sedmi písním, jeho zesnulý bratr Jiří Štaidl (†30) napsal texty dokonce k devíti. Dalo by se tedy očekávat, že si skladatel premiéru nenechá ujít! Skladatel byl však den před premiérou pevně rozhodnut, že na muzikál rozhodně nepřijde. „Už jsem to viděl a na premiéru určitě nepůjdu,“ řekl deníku Aha! Štaidl.

Podle informací deníku Aha! se byl skladatel podívat na zkoušce a od té doby lituje, že podepsal smlouvu a svolil, aby jeho písně v muzikálu zazněly. Dílo Tofiho prý připomíná víc karaoke než muzikál oslavující hity Karla Gotta, pro jehož tenor psal písně i Karel Svoboda (†68). Hlasy zpěváků však takové výšky nevyzpívají, i když se snaží sebevíc. „Nechtějte po mně neetické věci,“ odpověděl Štaidl deníku Aha! na otázku, jak se mu muzikál líbí. Taková odpověď mluví za vše.

Na premiéru muzikálu dorazila i Jiřina Bohdalová!

Video
Video se připravuje ...

Bohdalová na premiéře Času růží: Proč si přála, aby radši vyhořelo divadlo? David Turek, Maila Vašíček

Autor Času růží Sagvan Tofi po premiéře na koberečku u prezidenta: Co mu vytkl?

Video
Video se připravuje ...

Autor Času růží Sagvan Tofi po premiéře na koberečku u prezidenta: Co mu vytkl? David Turek, Maila Vašíček

Vše o Karlu Gottovi naleznete: ZDE!

Vše o Ladislavu Štaidlovi naleznete: ZDE!

Fotogalerie
82 fotografií