S úsměvem na tváři do Hudebního divadla Karlín dorazil ten, o kterém celý muzikál je – mistr Karel Gott. „Jsem rád, že jsem se té premiéry dožil,“ řekl se smíchem mezi dveřmi. Zpěvák byl v dobrém rozpoložení a nejspíš narážel na to, že mu v posledních týdnech nebylo zdravotně nejlépe. Po své pravici si vedl manželku Ivanu Gottovou.

Hity Karla Gotta si přišla poslechnout řada slavných tváří. Mezi nimi i Petr Štěpánek se Zlatou Adamovskou, Helena Vondráčková s manželem, Marián Vojtko, Kristina Kloubková, Vendula Pizingerová.

Mistr není lhostejný ani politikům. Dorazil dokonce i sám prezident Miloš Zeman či ministr financí Andrej Babiš s Monikou Babišovou. Ta se zahalila do luxusní značky Gucci za několik desítek tisíc korun.

Na muzikál se přišla podívat i herečka Jiřina Bohdalová v doprovodu režiséra Zdeňka Zelenky. Ti prozradili, že spolu něco chystají. Půjde o žánry pohádka a krimi. Herečka popřála účinkujícím na dnešní premiéře hodně štěstí, protože sama ví, jak je premiéra psychicky náročná. „Já nevím, jak ostatní herci, ale já jsem vždy před prvním představením chtěla zapálit divadlo a neuhasit ho,“ pochlubila se Bohdalová.

Na svého manžela Pepu Vojtka, který hraje v Čase růží Starce, se přišla podívat Jovanka Vojtková. „Pepa roli Starce přijal nadšeně, protože se tím vyhne těžkým choreografím. Je to pro něj nová zkušenost, ale popral se s tím skvěle,“ řekla Blesk.cz Vojtková.

Autorem muzikálu Čas růží je Sagvan Tofi. „Před mnoha lety jsem si vysnil to, že bych chtěl z písní našeho nejlepšího zpěváka napsat muzikál a spoustu let jsem střádal veškeré informace, poslouchal každé slovo, všechno sledoval a jsem rád, že jsem si teď ten sen mohl splnit. A jestli tady bude dnes Karel? Bez Karla Gotta by to vůbec nešlo. Byl první, kterému jsem ten scénář přečetl. Bylo těžké sehnat práva k některým písním, ale nakonec jsme je všechny získali. Muzikál jsme tedy mohli dát dohromady a doufám, že dneska Karla nezklameme,“ svěřil se Tofi těsně před premiérou.

Mladého Karla Gotta si zahraje muzikálový zpěvák Jan Kopečný. „Není to přímo příběh Karla Gotta, takže nejsem Karel, ale Honza. Nicméně budu samozřejmě zpívat čtrnáct slavíkových písní a k tomu dalších pět. Zazní pochopitelně i velký hit Lady Carneval,“ řekl Blesk.cz zpěvák s tím, že z přítomnosti Karla Gotta na zkouškách byli všichni nervózní a měli před ním velký respekt.

Drsný Pepa Vojtek bude zpívat hity Karla Gotta. Podívejte se na video.

Video
Video se připravuje ...

Drsný rocker Pepa Vojtek: Hraje starce a zpívá Gottovy hity! Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
50 fotografií