Na bratra, který byl o dva roky mladší, nedá herec dopustit. „Brácha byl prima chlap a velmi tvrdý pracant. Takže jsme to všechno udělali, každá cihla, každý trám, který tu je, mi prošel rukama,“ prozradil Blesku nejlepší kamarád Vladimíra Menšíka (†58), když nás po svém domově provázel.

Bohužel, milovaný brácha mu už před dlouhými lety zemřel. „Byl to borec, ale zemřel v pětačtyřiceti na svatbě své dcery. Na tom světě to prostě tak chodí…“ posteskl si představitel stovky filmových rolí, který se naposledy objevil před třemi roky v Troškově komedii Babovřesky 2. Pamatovat si ho můžeme i jako pana Křečka ze slavné komedie Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách nebo dědu Jeřábka v seriálu Ranč U Zelené sedmi.

Podívejte se na video, kde nám Kostelka ukázal svůj statek!

Video
Video se připravuje ...

Legendární Lubomír Kostelka oslaví 90: Ukázal svůj zrekonstruovaný statek! Petr Macek, Jan Jedlička

Statek, ve kterém žije, našel v příšerném stavu, ale hned si ho zamiloval. „Můj brácha byl stavbyvedoucí a věděl, co přesně dělat. Původně se to prodávalo za osm tisíc, a k tomu ještě deset hektarů polí a lesa. Ale jak mě majitel uviděl, tak cenu nasadil na pětadvacet tisíc. Ten syčák poznal, že jsem z televize!“ směje se Kostelka, jehož ke koupi přesvědčil právě bratr. I proto, že byl nadšeným rybářem a ze dvora statku se dá sejít přímo k řece Blanici.

Herec kromě bratra přišel i o nejlepšího přítele, jímž byl legendární Vladimír Menšík. Ten zemřel v roce 1988, zato jeho žena Olga se nadále těší dobrému zdraví. Veřejnosti se sice obvykle vyhýbá, nedávno ale udělala výjimku.

Jak bydlí Lubomír Kostelka, už zítra v Blesk tv MAGAZÍNU!

Blesk TV Magazín
Autor: Blesk

A navíc:

● Osobní zpověď hvězdy Tváře Markéty Konvičkové

● 24 hodin s rockerem Vaškem Noidem Bártou

● Co odhaluje dámám Radim Fiala z Ordinace?

 

Fotogalerie
22 fotografií