Vše se stalo na cestě ze zkoušky muzikálu Rocky, v němž Bábor ztvárňuje jednoho z boxerů (Spider Rico). „Nějaký muž v metru začal sprostě pokřikovat na paní v šátku, že je muslimka a ať se vší tou verbeží táhne z naší země,“ popisuje Blesku Bábor, který se jako jediný ženy v MHD zastal. „Ta paní byla vystrašená, navíc jako muslimka vůbec nevypadala...“ říká.

Agresora ale jeho gesto vytočilo ještě víc! „Najednou ke mně přiskočil a dal mi pár ran do obličeje! Tak jsem ho zpacifikoval. Klekl jsem na něj, aby nikoho dalšího nenapadl,“ pokračuje Ondřej. Fyzická a bojová průprava, kterou prodělal v přípravách na dnešní premiéru v pražském Kongresovém centru, mu přišla náramně vhod!

Vše se odehrálo v metru na trase C mezi zastávkami Vyšehrad a I. P. Pavlova. Tam už zasáhla policie. „Musel jsem s policisty na služebnu. Strávil jsem tam zhruba pět hodin. A taky jsem byl upozorněn, že mi hrozí trestní stíhání za napadení,“ dodává zklamaně Bábor, který chtěl jen pomoci ženě v nesnázích.

Policie bitku potvrdila

Hádka dvou mužů se odehrála v neděli 26. února, zhruba mezi stanicemi Vyšehrad a I. P. Pavlova. Spor se vyostřil ve vestibulu druhé ze stanic a k následné rvačce nakonec byli přivoláni i policisté. „V tuto chvíli není nikdo obviněn,“ sdělil Blesku mluvčí policie Jan Daněk. „Zajišťují se další důkazy, výslechy svědků a kamerové záznamy,“ dodal. Teprve po vyhodnocení bude jasné, zda a kdo se případně dopustil protiprávního jednání.

Obsazení premiéry

Fotogalerie
30 fotografií