Podle režiséra Bohdana Slámy byl Zdeněk Raušer nemluvný jak ve filmu, tak i v reálu. Byl to zkrátka osobitý člověk, kterého se mu podařilo najít v jedné rýmařovské hospodě. Už několik let totiž hledal vhodného neherce pro hlavní roli Káji do svého debutu Divoké včely.

„Postava Káji nejde hrát, proto jsem do ní obsadil neherce z Rýmařova Zdeňka Raušera,“ řekl před lety Sláma. Zdeněk Raušer byl pro něj ideální. „On nám teda hlavně ze začátku vůbec nevěřil, že jsme ňácí filmaři, že jo… myslel si, že si z něj jenom někdo dělá prdel,“ dodal.

Na hereckého kolegu zavzpomínali i jeho kamarádi z placu. Před kamerou se setkal s takovými jmény jako Pavel Liška, Vanda Hybnerová nebo Táňa Vilhelmová.

„Co mám napsat? Zemřel něžný a plachý Zdeňa. Nečekaně. Je to moc smutný,“ řekla Vilhelmová webu Tn.cz. „Vzpomínka na Zdeňu,“ napsal ve středu Liška k příspěvku na Facebooku, který sděloval, že na Raušerovu počest Česká televize odvysílá film Divoké včely. „Co?“ reagovala také šokovaná Vanda Hybnerová.

Zdeněk Raušer se narodil v roce 1978. I když byl původně nehercem, díky Slámovým filmům si našel cestičku do srdcí diváků. Vystřídal několik povolání, dělal například také svářeče. Nakonec však o práci přišel. Smrt ho zastihla nečekaně v osmatřiceti letech. Příčina smrti je zatím neznámá.

Fotogalerie
18 fotografií