Když už nemůže za volant, tak využívá toho, že si po cestě domů může dopřát pivo. Blesk zastihl herce na procházce po Strančicích, když čekal na přípoj do Pyšel, kde s rodinou bydlí v hezkém domku. Hospoda byla v sobotu dopoledne zavřená, proto si v blízké večerce koupil pivo v plechovce, prošel náměstíčko a vydal se na vlak domů.

„Pan Čenský jezdí vlakem často a vždy první třídou. Je velmi milý. Vždy jede do Strančic, kde ale musí čekat půl hodiny na spoj do Pyšel,“ prozradil Blesku průvodčí z vlaku, který si hvězdného pasažéra nemůže vynachválit. Herci ale toto téma není příjemné a nechce o něm moc mluvit. 

„A co je na tom divného, že jezdím vlakem?“ reagoval na dotaz Blesku Čenský, který podle zjištění Blesku přišel o řidičák koncem loňského roku a od té doby dojíždí za prací do Prahy hromadnou dopravou. „Ano, jezdím i metrem a tramvají i autem. To je vše, co k tomu řeknu, děkuji,“ ukončil náš hovor.

Blesk slyšel teorii, proč měl Jan Čenský ztratit řidičský průkaz, protože ji ale odmítl potvrdit jak Čenský, tak úřady, nezveřejní ji. Sám herec ale už v roce 2014 Světu motorů přiznal, že jsou jeho »papíry« v ohrožení. „Momentálně jsem nasbíral sedm bodů, všechny za rychlost,“ přiznal tehdy a stěžoval si na komplikovanost, s jakou řidič zjistí, kolik »trestných« bodů vlastně má.

Sdílnější byl Čenského seriálový kolega Martin Zounar (49), který je rovněž bez řidičáku. „To se stává často! Nejsme jediní, kteří nemůžou řídit...“ potvrdil Blesku představitel »křiváka« Bobo Švarce.

Fotogalerie
41 fotografií