O slavné tetě nedávno promluvila její neteř Kateřina Hodáčová. „Neměla štěstí na muže a nebyla šťastná. Děti určitě chtěla, ale nenarazila na pravého partnera,“ shrnula podstatu hereččina hořkého konce pro web Novinky.cz. Faktem je, že co se mužů týče, šla slavná hvězda z bláta do louže. Herec František Vnouček, s nímž žila čtyři roky, byl homosexuál, další milenec byl Němec, což ji po válce málem stálo život, další byl ženatý... 

Až v roce 1947 se Gollová vdala za Karla Konstantina, ale s ním už nikdy děti nepočala. Po jeho smrti prodala jejich velký byt a přestěhovala se do garsoniéry ve Štěpánské ulici. „Píše se, že zemřela úplně sama, opuštěná, že jsme se o ni nepostarali. Jenže my jsme se v té době přestěhovali do většího bytu ve čtvrtém patře bez výtahu a teta by nebyla schopná vyjít tolik schodů. Byla po endoprotéze kyčle, ztloustla a nebyla vždycky střízlivá, takže to bylo složité,“ vzpomíná Hodáčová.

„Do Štěpánské jsme za ní chodili, nakupovali jsme jí, já jsem tetě vozila vyprané prádlo, to už jsem měla malou Johanu. Otec na ni byl kvůli pití naštvaný, ale ona by se stejně nešla léčit. Samotu si svým způsobem zavinila sama, ale opuštěná nebyla. Navštěvovali jsme ji i v Krči,“ říká Kateřina. Herečce bylo 76 let.

Fotogalerie
6 fotografií